Kantarellerna jag använt kommer från södra Finlands skogar, tack till min gudmor och inspiration till gratängen kommer från Erika.
  
The chanterelles I've used are from Southern Finland, thanks to my godmother and the inspiration to the gratin comes from Erika.


Kantarellgratäng

1 gul lök
0,5-1 dl soltorkad tomatpesto
400 g kantareller
150 g riven cheddar-mozzarella
4 dl grädde
4 ägg
1,5 dl färsk persilja

Skala och hacka löken. Stek kantarellerna en stund och blanda i löken och klick smör. Stek yttreligare en stund. Häll svampblandningen i en ugnsform och blanda i soltorkad tomatpesto och persilja. Blanda ihop ägg, ost och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över svampblandningen. Grädda i 200 grader i ca 40 minuter.


Chanterelle Gratin

1 onion
0,5-1 dl sun-dried tomato pesto
400 g chanterelles
150 g grated cheddar-mozzarella
4 dl cream
4 eggs
1.5 dl fresh parsley

Peel and chop the onion. Fry the chanterelles for a while and mix in the onions and a nob of butter. Fry for a while. Pour mushroom mixture into a baking dish and mix in the sundried tomato pesto and parsley. Mix together eggs, cheese and cream. Season with salt and pepper. Pour over mushroom mixture. Bake at 200 degrees for about 40 minutes.