En saftig kaka med smak av apelsin och mandel. Chokladglasyren är pricken på i:et!
A moist cake with taste of orange and almond. The chocolate glaze gives the finishing touch to the cake!
Mandel-apelsinkaka
2,4 dl socker
1 dl mandel,
mald
0,5 dl apelsinjuice
2 tsk
apelsinskal
120 g smör, mjukt
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,2 dl gräddfil
3 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Glasyr
1,5 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk smör
1 msk mjölk
Smörj en ugnsfast form och strö över mjöl, ställ åt sidan.
I en skål, vispa smör och socker fluffigt, blanda i mandel och apelsin.
Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl efter varje ägg. Ha i vaniljsocker. I
en liten skål, kombinera gräddfil och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och salt i
sockerblandningen växelvis med gräddfilsblandningen.
Häll smeten i bakformen. Grädda i 175 ° i 45-55 minuter. Låt svalna i 10
minuter innan du avlägsnar kakan från formen.
Blanda alla ingredienser till glasyren i en skål och värm försiktigt i
micron en stund, rör om och bred på kakan.
Almond-Orange Cake
2,4 dl sugar
1 dl almond,
ground
0,5 dl orange
juice
2 tsp orange
zest
120 g butter, softened
2 egg
1 tsp vanilla sugar
1,2 dl sour
cream
3 dl flour
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp salt
Glaze
1,5 dl icing sugar
2 tbsp cocoa
1 tbsp butter
1 tbsp milk
Grease an ovenproof baking pan and sprinkle with
flour, set aside. In a bowl, whisk butter and sugar until fluffy, mix in the
almond and orange. Add eggs, one at a time, mixing well after each egg. Add the
vanilla sugar. In a small bowl, combine sour cream and milk. Mix flour, baking
powder and salt into sugar mixture alternately with sour cream mix.
Pour batter into baking
pan. Bake at 175 ° C for 45-55 minutes. Let cool for 10 minutes before removing
the cake from the pan.
14 Comments
Så gott det ser ut, den kakan skall jag verkligen ta och testa
ReplyDeleteDina bilder blir verkligen bara finare och finare. Och receptet verkar supergott det med.
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Roligt att du vill testa, hoppas du tycker om den :)
ReplyDeleteKim: Tack så mycket för dina fina ord!
Den här verkar helt klart jättegod.
ReplyDeleteden ser fantastiskt fin ut!
ReplyDeleteSusanneSj: Tack :)
ReplyDeletekarin: Tack så mycket!
Ser kanongod ut!!Jag har ju mandelmjöl hemma som bör användas snart. Ha en fin vecka!
ReplyDeleteThis looks so moist and delicious!
ReplyDeleteLinda: Tack :) Önskar din en trevlig vecka!
ReplyDeleteMaria: Thanks!
Men åh, jag lovar dig. Det finns i-n-g-e-n som gillar choklad, mandel och apelsin lika mycket som jag gör. Det här vill jag ha!
ReplyDeleteOj vilken goding! Jag vill äta upp den nu. Jättehärliga bilder och vilken trevlig och inspirerande blogg!
ReplyDeletetina: :) Ja, den kombon är faktiskt god!
ReplyDeleteAnn-Sofi: Tack för dina snälla ord!
ooh, denna såg mumsig ut! Ska provas! Undra om den går att frysa?
ReplyDeleteMela: Ja, den går nog att frysas, men då utan glasyr :)
ReplyDelete