En krämig stroganoff med halloumi är så gott. Men jag kan tycka att den goda smaken av själva halloumin försvinner lite i denna sås. Jag äter nog halloumi helst som den är, vid sidan om något annat. Vad tycker du? 

A creamy stroganoff with halloumi is so good. But I think that the good taste of the halloumi itself disappears a bit in this sauce. I prefer to eat halloumi as it is, alongside something else. What do you think?


Halloumi Stroganoff


1 lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

250 g halloumi, tärnad

2 msk tomatpuré

2 msk vetemjöl

3 dl grönsaksbuljong

1,5 dl crème fraiche

1 saltgurka, hackad

2 tsk senap

salt

svartpeppar

paprika


Värm en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök.Tillsätt halloumi och stek ytterligare någon minut. Blanda i tomatpuré och strö över mjöl. Häll sedan i grönsaksbuljong. Låt sjuda i 10-15 minuter. Tillsätt crème fraiche, hackad saltgurka, senap, salt, peppar och paprika.  Servera med kokt ris.



Halloumi Stroganoff


1 onion chopped

1 garlic clove, chopped

250 g halloumi, diced

2 tbsp tomato paste

2 tbsp plain flour

3 dl vegetable broth

1.5 dl crème fraiche

1 pickled cucumber, chopped

2 tsp mustard

salt

black pepper

paprika


Heat a frying pan with oil and fry the onion and garlic. Add the halloumi and fry for a few more minutes. Mix in tomato puree and sprinkle with flour. Then add the vegetable broth. Let simmer for 10-15 minutes. Add crème fraiche, pickled cucumber, mustard, salt, pepper and paprika. Serve with boiled rice.