Chokladmuffins med en chokladfrosting. Jag blandade espressopulver i smeten, men jag tycker inte man smakar den, utan den ger en djupare smak av choklad. Gott, men man kan utesluta kaffet om man vill. Jag toppade mina muffins med en chokladfrosting.

Chocolate muffins with chocolate frosting. I mixed espresso powder in the batter, but I don't think you taste it, but it gives a deeper taste of chocolate. Delicious, but you can exclude the coffee if you want. I topped my muffins with a chocolate frosting.


Chokladmuffins
8 st

60 g smör, mjukt
1 1/4 dl socker
1 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk espressopulver
0,5 tsk bakpulver
2,5 msk mjölk
2 msk chokladknappar


Blanda ihop smör och socker. Tillsätt ägget och blanda. Blanda i resterande ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem i 175 C i ca 13-15 minuter. Spritsa på frostingen när muffinsen svalnat.


Chocolate Muffins
8 pcs

60 g butter, soft
1 1/4 dl sugar
1 egg
1.5 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
0,5 tsp espresso powder
0.5 tsp baking powder
2.5 tbsp milk
2 tbsp chocolate chips


Mix together butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in the remaining ingredients. Divide the batter into muffin cups and bake them in 175 C for about 13-15 minutes. Let cool and then top with the frosting.