For Christmas Eve I baked a moist chocolate cake with gingerbread spices. This cake is a favorite as it has a lovely texture that is soft and smooth. If you want to bake it for the New Year, you can just exclude the gingerbread spice.
Choklad-Ricottakaka med Frosting
125 g smör, mjukt
lite under 2 dl socker
2 små ägg
150 g ricotta
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakaopulver
1,5 tsk bakpulver
(0,5 msk pepparkaksgrydda)
2 rader hackad choklad
Rör ihop smör och socker. Blanda i äggen. Tillsätt ricotta. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.
Frosting
50 g philadelphiaost
0,5 dl florsocker
1 msk kakaopulver
Blanda ihop alla ingredienser och bred på den svalnade kakan.
Chocolate Ricotta Cake with Frosting
125 g butter, soft
little under 2 dl sugar
2 small eggs
150 g ricotta
1 dl wheat flour
0.75 dl cocoa powder
1.5 tsp baking powder
(0.5 tbsp gingerbread spice)
2 rows chopped chocolate
Stir together butter and sugar. Mix in the eggs. Add ricotta. Then mix the rest of the ingredients. Pour the batter into a baking paper coated pan and bake at 175 degrees for about 25 minutes. Let cool.
Frosting
50 g philadelphia cheese
0.5 dl icing sugar
1 tablespoon cocoa powder
Mix together all the ingredients and bread on the cooled cake.
3 Comments
Den ser fantasktiskt god ut!
ReplyDeleteOj, den där kakan ser så god ut.
ReplyDeleteJa, den är så saftig och god!
Delete