Till julafton bakade jag en saftig chokladkaka med pepparkakssmak. Den här kakan är en favorit då den har en ljuvlig konsistens som är mjuk och len. Vill du baka den till nyåret kan du bara uteslut pepparkakskryddan.  

For Christmas Eve I baked a moist chocolate cake with gingerbread spices. This cake is a favorite as it has a lovely texture that is soft and smooth. If you want to bake it for the New Year, you can just exclude the gingerbread spice.


Choklad-Ricottakaka med Frosting

125 g smör, mjukt
lite under 2 dl socker
2 små ägg
150 g ricotta
1 dl vetemjöl 
0,75 dl kakaopulver
1,5 tsk bakpulver 
(0,5 msk pepparkaksgrydda)
2 rader hackad choklad

Rör ihop smör och socker. Blanda i äggen. Tillsätt ricotta. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.

Frosting
50 g philadelphiaost
0,5 dl florsocker
1 msk kakaopulver

Blanda ihop alla ingredienser och bred på den svalnade kakan.


Chocolate Ricotta Cake with Frosting

125 g butter, soft
little under 2 dl sugar
2 small eggs
150 g ricotta
1 dl wheat flour
0.75 dl cocoa powder
1.5 tsp baking powder
(0.5 tbsp gingerbread spice)
2 rows chopped chocolate

Stir together butter and sugar. Mix in the eggs. Add ricotta. Then mix the rest of the ingredients. Pour the batter into a baking paper coated pan and bake at 175 degrees for about 25 minutes. Let cool.

Frosting
50 g philadelphia cheese
0.5 dl icing sugar
1 tablespoon cocoa powder

Mix together all the ingredients and bread on the cooled cake.