These cakes is the result of my experiment when I wanted to bake with protein powder and I liked the end result. The cakes will rise in the oven, but when they cool down they sink together. You can top the cakes with berries and/or ice cream.
Protein Chocolate Cake
2 pcs
1 dl chocolate protein powder (muscletech)
2 tbsp coconut sugar
2 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
6 tbsp almond milk
3 tbsp coconut oil
In a bowl mix together protein powder, coconut sugar, cocoa powder, baking powder and salt. Add milk and oil and stir until smooth. Divide the batter between two silicon molds, á 7cm. Bake at 175 C degrees for about 10-12 minutes, until the center is still a little wobbly. Remove from the oven and let cool before serving. The cake will sink in the middle.
Protein Chokladkaka
2 st
1 dl choklad proteinpulver (muscletech)
2 msk kokossocker
2 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
6 msk mandelmjölk
3 msk kokosolja
I en skål blanda samman mjöl, kokossocker, kakaopulver, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk och olja och rör om tills slät. Fördela smeten i mellan två silikonformar, á 7cm. Grädda i 175 C grader i ca 10-12 minuter, tills mitten är fortfarande lite lös. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan servering. Kakan kommer att sjunka i mitten.
8 Comments
De ser jättegoda ut!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteSå vackra dom är, nästan som små konstverk!
ReplyDeleteKramar
Men tack snälla :) Kram!
DeleteMums gott och nyttigt kram på dig finis/Sofia
ReplyDeleteTack så mycket Sofia! Kram
DeleteLåter gott, men ska det vara 1 eller ½ dl proteinpulver? Du har skrivit först 1 dl, och sen ½ dl på den svenska versionen. ;)
ReplyDeleteTack att du märkte det, nu är det korrigerat. Det skall vara 1 dl :)
Delete