Dessa kakor är resultatet av mitt experiment när jag ville baka med proteinpulver och jag gillade hur de blev. Kakorna kommer att stiga smycket i ugnen, men när de svalnar sjunker de ihop. Det passar bra att toppa kakorna med bär och/eller glass. 

These cakes is the result of my experiment when I wanted to bake with protein powder and I liked the end result. The cakes will rise in the oven, but when they cool down they sink together. You can top the cakes with berries and/or ice cream.



Protein Chocolate Cake
2 pcs

1 dl chocolate protein powder (muscletech)
2 tbsp coconut sugar
2 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
6 tbsp almond milk
3 tbsp coconut oil

In a bowl mix together protein powder, coconut sugar, cocoa powder, baking powder and salt. Add milk and oil and stir until smooth. Divide the batter between two silicon molds, á 7cm. Bake at 175 C degrees for about 10-12 minutes, until the center is still a little wobbly. Remove from the oven and let cool before serving. The cake will sink in the middle.


Protein Chokladkaka
2 st

1 dl choklad proteinpulver (muscletech)
2 msk kokossocker
2 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
6 msk mandelmjölk
3 msk kokosolja

I en skål blanda samman mjöl, kokossocker, kakaopulver, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk och olja och rör om tills slät. Fördela smeten i mellan två silikonformar, á 7cm. Grädda i 175 C grader i ca 10-12 minuter, tills mitten är fortfarande lite lös. Ta ut ur ugnen och låt svalna innan servering. Kakan kommer att sjunka i mitten.