Oh, these boxes became good. Like peanut butter and jam together, this is the recipe for you. Oat flour made them melt in your mouth good.
Peanut Butter and Jelly Squares
crust and crumb
1 flax egg (1 tbsp flax meal + 2 tbsp water)
2 dl oat flour (gf) (3/4 cup + 1 tbsp)
3/4 dl coconut sugar (1/3 cup)
3 tbsp coconut oil
3 tbsp peanut butter
filling
sugar-free raspberry jam
peanut butter
Mix all the ingredients in a bowl. Press 2/3 of the crust
into a baking dish lined with parchment paper. Spread on jam and dabs of peanut
butter. Sprinkle the remaining oat mixture on the filling. Bake at 175 C for 15
minutes. Let cool and cut into squares.
Jordnötssmör och Syltrutor
botten och smul
1 lin-ägg (1 msk malda linfrön + 2 msk vatten)
2 dl havremjöl (gf)
3/4 dl kokossocker
3 msk kokosolja
3 msk jordnötssmör
fyllning
sockerfri hallonsylt
jordnötssmör
Blanda alla ingredienser i en skål. Tryck 2/3 av blandningen i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Bred på sylt och klickar av jordnötssmör. Strö resterande havreblandningen på fyllningen. Grädda i 175 C under 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Blanda alla ingredienser i en skål. Tryck 2/3 av blandningen i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Bred på sylt och klickar av jordnötssmör. Strö resterande havreblandningen på fyllningen. Grädda i 175 C under 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
5 Comments
men åh så gott
ReplyDeleteVI har just fyllt på lagret av både kokosolja (hittade en megaburk till riktigt bra pris från Kung Markatta!) och jordnötssmör så vi tänker göra både dessa och fylla bananer och dadlar! Det borde ju funka att mosa hallon också istället för att ha i sylt, vad tror du?
ReplyDeleteKramar
Ja, mosade hallon funkar mycket bra! Hoppas det smakar :) Kram!
DeleteGahhhh VILL HA NU så sugen kram på dig finis! /Sofia
ReplyDeleteTack fina du! Kram
Delete