Sunday, June 8, 2014

Peanut Butter and Jelly Squares

Åh, de här rutorna blev goda. Gillar du jordnötssmör och sylt ihop är detta receptet för dig. Havremjölet gjorde dem smälta-i-munnen goda. 

Oh, these boxes became good. Like peanut butter and jam together, this is the recipe for you. Oat flour made ​​them melt in your mouth good.



Peanut Butter and Jelly Squares

crust and crumb
1 flax egg (1 tbsp flax meal + 2 tbsp water)
2 dl oat flour (gf) (3/4 cup + 1 tbsp)
3/4 dl coconut sugar (1/3 cup)
3 tbsp coconut oil
3 tbsp peanut butter

filling
sugar-free raspberry jam
peanut butter

Mix all the ingredients in a bowl. Press 2/3 of the crust into a baking dish lined with parchment paper. Spread on jam and dabs of peanut butter. Sprinkle the remaining oat mixture on the filling. Bake at 175 C for 15 minutes. Let cool and cut into squares.



Jordnötssmör och Syltrutor

botten och smul
1 lin-ägg (1 msk malda linfrön + 2 msk vatten)
2 dl havremjöl (gf)
3/4 dl kokossocker
3 msk kokosolja
3 msk jordnötssmör

fyllning
sockerfri hallonsylt
jordnötssmör

Blanda alla ingredienser i en skål. Tryck 2/3 av blandningen i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Bred på sylt och klickar av jordnötssmör. Strö resterande havreblandningen på fyllningen. Grädda i 175 C under 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.


6 comments:

  1. VI har just fyllt på lagret av både kokosolja (hittade en megaburk till riktigt bra pris från Kung Markatta!) och jordnötssmör så vi tänker göra både dessa och fylla bananer och dadlar! Det borde ju funka att mosa hallon också istället för att ha i sylt, vad tror du?
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, mosade hallon funkar mycket bra! Hoppas det smakar :) Kram!

      Delete
  2. Gahhhh VILL HA NU så sugen kram på dig finis! /Sofia

    ReplyDelete