En saftig kaka med smak av banan och kanel. Det här är en kaka som går bra att baka i långpanna, då man vet att man behöver en större mängd kakbitar. Men då, naturligtvis, måste du göra en större sats.

A moist cake with flavors of banana and cinnamon. This is a cake that's fine to bake in a roasting pan, if you need a larger quantity of cakes. But then, of course, you need to make a bigger batch.


Banana Cake with Frosting

100 g butter
2 dl coconut sugar
2 eggs
3 ripe bananas, mashed
0,5 dl quark
2 tsp lemon juice
1 tsp vanilla extract
4 dl flour
0,5 tsp baking soda
0,5 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1/4 tsp salt

frosting
150 g cream cheese
60 g butter
1 tsp vanilla extract
2 dl powdered sugar

Preheat oven to 175 C degrees. Line a 20 x 20 pan with baking paper. Cream butter and sugar. Add the eggs and whisk well. Add the banana, quark, lemon juice, and vanilla extract, and mix. Then add the flour, baking soda, baking powder, cinnamon and salt. Pour the batter into the pan and bake for 30 minutes. Let cool. For the frosting, stir all the ingredients together and spread on the cake. Store the cake in the fridge.


Banankaka med Frosting

100 g smör
2 dl kokossocker
2 ägg
3 mogna bananer, mosade
0,5 dl kvarg
2 tsk citronsaft
1 tsk vaniljextrakt
4 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/4 tsk salt

glasyr
150 g färskost
60 g smör
1 tsk vaniljextrakt
2 dl florsocker

Värm ugnen till 175 C grader. Klä en 20 x 20 form med bakplåtspapper. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen och vispa väl. Blanda i banan, kvarg, citronsaft och vaniljextrakt. Tillsätt sedan mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och salt. Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter. Låt svalna.

För glasyren, blanda alla ingredienser och bred på kakan. Förvara kakan i kylskåp.