A moist cake with flavors of banana and cinnamon. This is a cake that's fine to bake in a roasting pan, if you need a larger quantity of cakes. But then, of course, you need to make a bigger batch.
Banana Cake with Frosting
100 g butter
2 dl coconut sugar
2 eggs
3 ripe bananas, mashed
0,5 dl quark
2 tsp lemon juice
1 tsp vanilla extract
4 dl flour
0,5 tsp baking soda
0,5 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1/4 tsp salt
frosting
150 g cream cheese
60 g butter
1 tsp vanilla extract
2 dl powdered sugar
Preheat oven to 175 C degrees. Line a 20 x 20 pan with
baking paper. Cream butter and sugar. Add the eggs and whisk well. Add the banana, quark, lemon juice, and vanilla extract, and mix. Then add the flour, baking
soda, baking powder, cinnamon and salt. Pour the batter into the pan and bake
for 30 minutes. Let cool. For the frosting, stir all the ingredients together
and spread on the cake. Store the cake in the fridge.
Banankaka med Frosting
100 g smör
2 dl kokossocker
2 ägg
3 mogna bananer, mosade
0,5 dl kvarg
2 tsk citronsaft
1 tsk vaniljextrakt
4 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/4 tsk salt
glasyr
150 g färskost
60 g smör
1 tsk vaniljextrakt
2 dl florsocker
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en 20 x 20 form med
bakplåtspapper. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen och vispa väl. Blanda i banan, kvarg, citronsaft och vaniljextrakt. Tillsätt sedan mjöl,
bikarbonat, bakpulver, kanel och salt. Häll smeten i formen och grädda i 30
minuter. Låt svalna.
För glasyren, blanda alla ingredienser och bred på kakan.
Förvara kakan i kylskåp.
11 Comments
Tuorejuustokuorrutteiset kakut ja piirakat on ihania. En olekaan koskaan huomannut käyttää sitä banaanikakussa. Varmasti toimii.:)
ReplyDeleteOlen samaa mieltä! Ja kuorrute sopii mainiosti myös tässä kakussa!
DeleteKan man göra den med vanligt socker, är det samma mängd som gäller då? Banankaka är alltid så himla gott!
ReplyDelete*kram* /Trollmamma
Ja, det går alldeles utmärkt. Samma mängd. Kram!
DeleteDet här skulle jag säkert tycka om:)
ReplyDeleteDen blev mycket god :)
DeleteHej!
ReplyDeleteDu skriver att man skall blanda i mjölk, men hur mycket? Såg inte att det stod med bland ingredienser.
Hälsn Linda :)
Hej! Tack att du märkte det. Det skall inte vara mjölk i kakan :)
DeleteHej
ReplyDeleteDu skriver större mängd för att göra i långpanna.... Exakt hur mycket mer ska man ha då?
Med vänlig hälsning,
Eva
Hej Eva! Jag skulle nog göra dubbel sats eller t.o.m 2,5 sats. De kanske inte bli så höga som här på bilden, men goda i alla fall :)
DeleteDelicious! I know I could have won a cake cook-off with this one.
ReplyDelete