Idag är det våffeldagen och jag bjuder på saltiga våfflor. De är glutenfria och jag använde basilika som krydda. Men andra örter och kryddor passar också. Jag fyllde mina med hummus, grönsaker och stekt halloumi.

Today is waffle day and I'll give you a recipe for savory waffles. They are gluten free and I used basil as seasoning. But other herbs and spices are also compatible. I filled mine with hummus, vegetables and fried halloumi.

 

Matvåfflor
5-6 st

1 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk psyllium, valbart
1,5 tsk bakpulver
1 tsp basilika
nypa salt
1 dl mandelmjölk
1 dl grädde
2 stora ägg

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sedan i mjölk, grädde och ägg. Stek våfflorna i ett våffeljärn med kokosolja. 


Savory Waffles
5-6 pcs

1 dl buckwheat flour
1 dl almond flour
2 tsp psyllium, optional
1,5 tsp baking powder
1 tsp basil
pinch of salt
1 dl almond milk
1 dl cream
2 large eggs

Mix all dry ingredients in a bowl. Then mix in the milk, cream and eggs. Fry the waffles in a waffle iron with coconut oil.