Idag är det vÃ¥ffeldagen och jag bjuder pÃ¥ saltiga vÃ¥fflor. De är glutenfria och jag använde basilika som krydda. Men andra örter och kryddor passar ocksÃ¥. Jag fyllde mina med hummus, grönsaker och stekt halloumi.

Today is waffle day and I'll give you a recipe for savory waffles. They are gluten free and I used basil as seasoning. But other herbs and spices are also compatible. I filled mine with hummus, vegetables and fried halloumi.

 

Matvåfflor
5-6 st

1 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk psyllium, valbart
1,5 tsk bakpulver
1 tsp basilika
nypa salt
1 dl mandelmjölk
1 dl grädde
2 stora ägg

Blanda alla torra ingredienser i en skÃ¥l. Blanda sedan i mjölk, grädde och ägg. Stek vÃ¥fflorna i ett vÃ¥ffeljärn med kokosolja. 


Savory Waffles
5-6 pcs

1 dl buckwheat flour
1 dl almond flour
2 tsp psyllium, optional
1,5 tsp baking powder
1 tsp basil
pinch of salt
1 dl almond milk
1 dl cream
2 large eggs

Mix all dry ingredients in a bowl. Then mix in the milk, cream and eggs. Fry the waffles in a waffle iron with coconut oil.