Today is waffle day and I'll give you a recipe for savory waffles. They are gluten free and I used basil as seasoning. But other herbs and spices are also compatible. I filled mine with hummus, vegetables and fried halloumi.

Matvåfflor
5-6 st
1 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk psyllium, valbart
1,5 tsk bakpulver
1 tsp basilika
nypa salt
1 dl mandelmjölk
1 dl grädde
2 stora ägg
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sedan i
mjölk, grädde och ägg. Stek våfflorna i ett våffeljärn med kokosolja.
Savory Waffles
5-6 pcs
1 dl buckwheat flour
1 dl almond flour
2 tsp psyllium, optional
1,5 tsp baking powder
1 tsp basil
pinch of salt
1 dl almond milk
1 dl cream
2 large eggs
Mix all dry ingredients in a bowl. Then mix in the milk,
cream and eggs. Fry the waffles in a waffle iron with coconut oil.
18 Comments
Låter jättegott! Hinner inte grädda våfflorna idag (jobbar hela dagen), men kanske till helgen då... :)
ReplyDeleteHa e fin dag!
Kramar!
//Lana
Tack Lana! Våfflor kan man äta närsomhelst, så ingen fara om det inte blir just idag :) Kram!
DeleteÅh... Vilket gott sätt att servera våfflor på!
ReplyDeleteTack Emmy!
DeletePerfekt att göra på Bovetemjöl, blir lite som en smörgås. Ser så gott ut, som vanligt! Halloumi blev jag grymt sugen på nu också. Kramar
ReplyDeleteJa, mättande och gott. Halloumi kunde jag äta dagligen, så otroligt gott. Kram
DeleteJättespännande verkligen! Har läst Bovetemjöl i en del recept på senare tid. Vet du hur det är kolhydratmässigt?
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin. Det har ett GI på 54 och innehåller nog mera kolhydrater jämfört med till ex. mandelmjöl. Kram!
DeleteVad goda de se ut!
ReplyDeleteåhhh godetid vad gott. Kram på dig finis / Sofia
ReplyDeleteTack fina, kram!
DeleteDet här låter i vanlig ordning supernajs!
ReplyDeleteIgen ser det så gott ut här:)
ReplyDeleteTack snälla!
DeleteHimla gott det verkar!
ReplyDeleteTack Kjersti, det var mycket gott!
DeleteÄlskar saltiga våfflor! Brukar ha cayenne i mina, kram!
ReplyDeleteGott med lite hetta också :) Kram!
Delete