I tried to bake oopsies, I remember I probably heard about these 10 years ago, but I have never tried them, until now. If you want a bread that you can bite, then these are not for you. I like bread that you need to chew, and when you eat these, it feels like eating air :) But fun to try anyway.
Oopsies
3 ägg
100 g philadelphiaost
0,5 msk psyllium
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
sesamfrön att strö på
Värm ugnen till 150 C grader. Separera vitor och gulor.
Vispa vitorna till ett hårt skum, man skall kunna vända på bunken utan att det
rinner ur. Vispa gulor, färskost, psyllium, bakpulver och salt slätt och vänd
sedan ner i vitorna. Blanda försiktigt, de ska bara vändas ner. Klicka ut på
bakplåtspappersklädd plåt och strö på sesamfrön. Grädda i ca 20-25 minuter.
Oopsies
3 eggs
100 g cream cheese
0,5 tbsp psyllium
0,5 tsp baking powder
a pinch of salt
sesame seeds to sprinkle on the oopsies
Preheat oven to 150 C degrees. Separate the whites and
yolks. Whisk the egg whites until stiff, you should to be able to turn the bowl
upside down without spilling anything. Whisk yolks, cream cheese, psyllium,
baking powder and salt until smooth. Gently fold the egg yolk mix into the egg wites
– try to keep the air in the egg whites. Spoon 7-9 oopsies on a parchment paper
lined baking sheet and sprinkle with sesame seeds. Bake for about 20-25
minutes.
6 Comments
Otroligt sött namn på ett bröd. Ser gott ut också:)
ReplyDeleteJa, inte så vanligt namn på bröd :)
DeleteFörsta gången jag hör talas om detta bröd!
ReplyDeleteVilken härlig temperatur ni har i Amsterdam. Det är underbart att det är vår:)
Kram vännen
Ja, det är så skönt med sol och värme. Kram!
DeleteJag gillar dem inte heller. Jag tycker det känns som att äta pannkakor istället för bröd. Testade ett mjölfritt tortillabrödrecept som blev liknande i konsistensen. Huah! Det blev som en pannkaksrulle med fyllning istället för en wrap.
ReplyDeleteJa, vissa recept gillar man bara inte :)
Delete