En mycket saftig och smakrik brownie. Den är glutenfri och kan även göras vegan genom att använda chiaägg. 

A very moist and tasty brownie. It's gluten-free and can also be made vegan, when using chia eggs. 



Chocolate Raspberry Avocado Brownies

75 g dark raspberry chocolate or dark chocolate, melted
2 eggs or *chia eggs
1 1/4 dl coconut sugar
0,5 dl almond flour 
0,5 dl cacao powder
pinch of salt
0,5 avocado, ripe and mashed
1 dl raspberries, I used frozen

Melt the chocolate and set aside. With a spoon whisk eggs and coconut sugar in a bowl for about 30 s. Add the almond flour, cacao, salt and melted chocolate. Stir. Then add the mashed avocado and the raspberries. Pour into a parchment paper lined baking dish and bake at 175 C for 25 minutes. Let cool before cutting into pieces.

*Chia egg= 1 tbsp chia seeds + 3 tbsp water. Let stand 5-10 minutes and use in baking as you would one egg.


Choklad Hallon Avocado Brownies

75 g mörk hallonchoklad eller mörk choklad, smält
2 ägg eller *chia ägg
1 1/4 dl kokossocker
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kakaopulver
nypa salt
0,5 avokado, mogen och mosad
1 dl hallon, jag använde frysta

Smält chokladen och ställ åt sidan. Med en sked vispa ägg och kokossocker i en skål för ca 30 s. Tillsätt mandelmjöl, kakao, salt och smält choklad. Rör om. Tillsätt sedan den mosade avokadon och hallonen. Häll i en bakplåtspappers klädd ugnsform och grädda i 175 C i 25 minuter. Låt svalna innan du skär i bitar.

*Chia ägg= 1 msk chia frön + 3 msk vatten. Låt stå 5-10 minuter och använd i bakning som ett ägg.