A fresh salad in the summer heat. I roasted a red and a green pepper, but if you want to make the salad more quickly, you can use roasted peppers in a jar. Halloumi goes very well with this salad, it adds a good saltiness.
Couscous
Halloumi Salad
250 g
couscous
4 dl water
0,5 vegetable
stock cube
200 g
chickpeas
2 roasted red/green peppers
tomato,
chopped
zucchini,
chopped
salt
pepper
oregano
250 g halloumi
cheese
Put couscous
and vegetable stock into a large bowl. Boil water and pour the water over the
couscous. Leave for 10 minutes. Use a fork to fluff up the grains and break up
any clumps. Mix in the chickpeas, peppers, tomatoes, zucchini and season to
taste. Heat a frying pan over medium heat. Cut the halloumi into 0,5 cm-thick
slices and fry for 2-3 mins on both sides until lightly golden. Add to the
salad and serve.
Couscous
Halloumi Sallad
250 g
couscous
4 dl vatten
0,5 grönsaksbuljong
tärning
200 g kikärtor
2 rostade
röd/grön paprikor
tomat, hackad
zucchini,
hackad
salt
peppar
oregano
250 g halloumi
Sätt couscous
och grönsaksbuljong i en stor skål. Koka vatten och häll vattnet över couscous.
Låt stå i 10 minuter. Använd en gaffel för att fluffa upp kornen och bryta upp
eventuella klumpar. Blanda i kikärter, paprika, tomater, zucchini och krydda
efter smak. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Skär halloumi i 0,5 cm tjocka
skivor och stek i 2-3 minuter på båda sidor tills lätt gyllene. Lägg dem i
salladen och servera.
19 Comments
Hurra för sommarsallader! Jag vill passa på att frossa i alla tänkbara varianter nu och sen gå i salladside.
ReplyDeleteJa, sommarsallader är ju så goda!
DeleteRiktigt god mix! Äter sällan couscous/bulgur men gör liknande mat med matvete eller quinoa istället. Älskar rostad paprika. Försöker hålla den hel och ta vara på saften som rinner ur när jag sen skalar den.
ReplyDeleteMatvete och quinoa funkar också bra. Tack för tipset att använda saften från rostad paprika.
DeleteHalloumi är så galet gott! Jag har en bit i kylen och funderar på vad jag ska hitta på. Jag funderar på att göra palak paneer och ha halloumin i den istället för att göra egen indisk ost...
ReplyDeleteSommarsallader är gott och bäst att passa på. Rätt som det är står man där och fryser igen. Kram!
Ja, det låter bra och passar säkert! Ja, känns redan nu att luften är kallare, brr. Kram
DeleteStort Mums på den här salladen/Kramar!
ReplyDeleteIhana salaatti, pidän erityisesti kikherneistä ja halloumista! Tein itsekin couscoussalaattia juuri ja oli raikasta ja hyvää kalan kera.:)
ReplyDeleteKiitos! Ovat suosikkejani myös :)
DeleteMums, så gott! halloumi är så smaskens! :)
ReplyDeleteHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Ja, halloumi är så gott! Kram
DeleteLåter riktigt gott, har aldrig själv testat kombon halloumi och couscous (vad jag kan minnas åtminstone). :) Hoppas det snart kommer upp ett inlägg om er resa, hade varit roligt att se lite bilder. Nej, jag har aldrig varit i Paris, kram!
ReplyDeleteTack! De passar bra ihop, blir väldigt smaskens. Ja, bilder kommer från resan :) Kram
DeleteGalet gott! Jag är fortfarande kvar i sommarens salladsfrossa.
ReplyDeleteJa, verkligen!
DeleteUnderbar, läckra och hälsosamma recept. Jag älskar ditt sätt att kombinera ingredienserna vid. Tack för receptet och hoppas att du njuta av veckan
ReplyDeleteTack så mycket snälla du! Ha en fin dag, kram!
DeleteVi har ju börjat äta mer vegetarisk mat hemma och detta är ett sånt perfekt recept som jag gillar!! Så detta sparas!!
ReplyDeleteKram
Kul om du gillar det, för det är mycket gott :) Kram
Delete