I denna sås har jag använt mig av en Etiopisk krydda, Berbere,som jag vann hos Kjersti. Kryddan innehåller följande: svartpeppar, cayennepeppar, kryddpeppar, paprika, curry, chili, koriander, ingefära, kardemumma, muskotnöt. Det behövs inte mycket av den och hettan i den känns efter en stund i munnen. Mycket god.

In this sauce, I used a Ethiopian spice, Berbere, which I won at Kjersti. The spice contains the following: black pepper, cayenne pepper, allspice, pepper, curry, chili, coriander, ginger, cardamom, nutmeg. You don't need much of the spice and you will feel the heat in your mouth after a while. Very good.



Kikärtssås med Etiopisk krydda

1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
500 ml passerade tomater
en halv riven zucchini
1 riven morot
1 burk kikärtor
etiopisk krydda, efter smak
salt

Stek lök och vitlök i en kastrull med olja. Tillsätt tomat, zucchini, morot och kikärtor. Koka 15 minuter. Krydda. Servera som sådan med ett gott bröd eller tillsammans med quinoa.


Chickpea Sauce with Ethiopian Spice

1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
500 ml tomato passata
half a grated zucchini
1 grated carrot
1 can of chickpeas
Ethiopian spice, after taste
salt

Fry the onion and garlic in a pan with oil. Add the tomato, zucchini, carrot and chickpeas. Boil for 15 minutes. Season to taste. Serve as such with a good bread or with quinoa.