Tuesday, July 16, 2013

Chickpea Sauce with Ethiopian Spice

I denna sås har jag använt mig av en Etiopisk krydda, Berbere,som jag vann hos Kjersti. Kryddan innehåller följande: svartpeppar, cayennepeppar, kryddpeppar, paprika, curry, chili, koriander, ingefära, kardemumma, muskotnöt. Det behövs inte mycket av den och hettan i den känns efter en stund i munnen. Mycket god.

In this sauce, I used a Ethiopian spice, Berbere, which I won at Kjersti. The spice contains the following: black pepper, cayenne pepper, allspice, pepper, curry, chili, coriander, ginger, cardamom, nutmeg. You don't need much of the spice and you will feel the heat in your mouth after a while. Very good.



Kikärtssås med Etiopisk krydda

1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
500 ml passerade tomater
en halv riven zucchini
1 riven morot
1 burk kikärtor
etiopisk krydda, efter smak
salt

Stek lök och vitlök i en kastrull med olja. Tillsätt tomat, zucchini, morot och kikärtor. Koka 15 minuter. Krydda. Servera som sådan med ett gott bröd eller tillsammans med quinoa.


Chickpea Sauce with Ethiopian Spice

1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
500 ml tomato passata
half a grated zucchini
1 grated carrot
1 can of chickpeas
Ethiopian spice, after taste
salt

Fry the onion and garlic in a pan with oil. Add the tomato, zucchini, carrot and chickpeas. Boil for 15 minutes. Season to taste. Serve as such with a good bread or with quinoa.

14 comments:

  1. Mmm...smaskens! :)
    Jag har också vunnit kryddor hos Kjersti! :)
    Kryddorna av det märket är jättegoda! Ska nog sedan beställa mer! :)
    Ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, mycket gott. Roligt att du också vann :) Önskar dig också en fin dag, kram!

      Delete
  2. Jag har bara testat Bakokrydda som är etiopisk och den var då supergod. Det här låter mycket spännande och gott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bakokrydda har jag inte testat, men säkert också god.

      Delete
  3. Spännande när man får testa på nya smaker och kryddor, tänk så många olika sorter det finns i vår värld och vilka nya smaker vi öppnas upp för. Mycket tack vare bloggvärlden också:)
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det och som ni säger är det mycket tack vare bloggvärlden :) Kram

      Delete
  4. I'm happy to be back from vacation and able to comment on blogs again! This looks so good. I saw it on Instagram and had to know more about it! It sounds amazing, and I've never tried Ethiopian spice before.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Koko! The spice is really good and goes well in this sauce.

      Delete
  5. Combinación perfecta muy rico,abrazos.

    ReplyDelete
  6. God sås som lätt varieras med just olika kryddning.

    ReplyDelete