Thursday, June 27, 2013

Brownie Trifle

Den här gjorde jag till midsommaren och den blev väldigt god. Den är lite som en chokladtårta med grädde och jordgubbar :)

I made this for midsummer and it was very good. It is like a chocolate cake with cream and strawberries :)


Brownie Trifle

100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Blanda ihop det rumsvarma smöret med socker. Tillsätt äggen, blanda. Rör till sist i resterande ingredienser. Fyll en bakplåtspappersklädd form med smeten och  grädda i 175 grader ca 22-25 minuter. Låt svalna och skär sedan i små bitar.

4 dl vispgrädde
2 dl mascarpone
1 dl karamellsås
digestivekex, smulade
jordgubbar, skivade

Vispa grädden och mascarponen fluffig. Ha i lite socker om du vill.

I botten på en glasform lägg browniebitar, sedan grädde, jordgubbar, digestive och karamellsås. Fortsätt så några varv till. Toppa med grädde och jordgubbar. Ställ i kylskåpet 2-3 h innan servering.


Brownie Trifle

100 g butter
2,5 dl of sugar
2 eggs
1,5 dl flour
0,5 tsp baking powder
4 tbsp cocoa
2 tsp vanilla sugar

Mix together the room-temperature butter with sugar. Add the eggs, mix. Stir in the remaining ingredients. Fill a baking sheet lined pan with batter and bake at 175 degrees about 22-25 minutes.  Let cool and then cut into small pieces.

4 dl whipping cream
2 dl mascarpone
1 dl caramel sauce
digestive biscuits, crumbled
strawberries, sliced

Whip the cream and mascarpone fluffy. Add in a little sugar if you want.

In the bottom of a glass mold put brownie pieces, then whipped cream, strawberries, digestive and caramel sauce. Continue like this a few times. Top with whipped cream and strawberries. Refrigerator 2-3 hours before serving.

34 comments:

  1. Ah, här är den. Fastnade för just denna sötsak när jag tittade på bilderna från din midsommar. Gott med choklad i. Föreställer mig det skulle vara gott att smaksätta grädde/mascarpone-fluffet också med några droppar rom eller så.

    ReplyDelete
  2. Trifle är så gott! Din version skulle jag gärna smaka på! :) Kram

    ReplyDelete
  3. Aivan ihana ohje.:) Näyttää todella herkulliselta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli kyllä todelaa hyvää :) Kiitos!

      Delete
  4. I must make this tasty creation of your, Katarina! it looks superb even! MMMMMMM! My mom loves all these yummy flavours! Yummmm!

    I am using my old Mac now for making these comments! x

    ReplyDelete
  5. I am drooling!!!Love it!
    Hugs,dear!

    ReplyDelete
  6. Gott, gott med sådan efterrätt! Mums!
    Ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  7. Hehe, kommenterade just en midsommartårta på en annan blogg, att det är mer än vad mitt sockersug klarar av att få se utan att smaka. Den här faller ju helt klart inom samma kategori. Jag måste nog lunch innan jag matsurfar vidare.
    :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi! Ja, man blir frestad på olika bloggar :)

      Delete
  8. Fantastiskt vacker och låter supergod!

    ReplyDelete
  9. Ser väldigt gott ut, precis som alltid =)

    ReplyDelete
  10. Ser ju hur gott ut som helst. Hoppas ni hade en fin midsommar, kram

    ReplyDelete
  11. Här lägger du upp det ena godare än det andra ska jag definitivt göra :) kram Diana

    ReplyDelete
  12. Åhh aahhh den ser ljuvlig ut vännen. Precis som lakritsglassen här nedan. Aahhhh jag gapar give me some! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy :) Skulle gärna bjuda dig på mina godsaker.

      Delete
  13. Yummie! Detta receptet måste sparas till den låånga listan över saker att prova :D Kram

    ReplyDelete
  14. Mums den vackra utseende och jordgubbar och choklad är alltid en bra kombination. Tack för receptet kära Katarina

    ReplyDelete
  15. Genialiskt! Låter hur gott som helst. Till jul måste jag testa med mjukpepparkaka också.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Mjuk pepparkaka funkar säkert!

      Delete