Den här gjorde jag till midsommaren och den blev väldigt god. Den är lite som en chokladtårta med grädde och jordgubbar :)

I made this for midsummer and it was very good. It is like a chocolate cake with cream and strawberries :)


Brownie Trifle

100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Blanda ihop det rumsvarma smöret med socker. Tillsätt äggen, blanda. Rör till sist i resterande ingredienser. Fyll en bakplåtspappersklädd form med smeten och  grädda i 175 grader ca 22-25 minuter. Låt svalna och skär sedan i små bitar.

4 dl vispgrädde
2 dl mascarpone
1 dl karamellsås
digestivekex, smulade
jordgubbar, skivade

Vispa grädden och mascarponen fluffig. Ha i lite socker om du vill.

I botten på en glasform lägg browniebitar, sedan grädde, jordgubbar, digestive och karamellsås. Fortsätt så några varv till. Toppa med grädde och jordgubbar. Ställ i kylskåpet 2-3 h innan servering.


Brownie Trifle

100 g butter
2,5 dl of sugar
2 eggs
1,5 dl flour
0,5 tsp baking powder
4 tbsp cocoa
2 tsp vanilla sugar

Mix together the room-temperature butter with sugar. Add the eggs, mix. Stir in the remaining ingredients. Fill a baking sheet lined pan with batter and bake at 175 degrees about 22-25 minutes.  Let cool and then cut into small pieces.

4 dl whipping cream
2 dl mascarpone
1 dl caramel sauce
digestive biscuits, crumbled
strawberries, sliced

Whip the cream and mascarpone fluffy. Add in a little sugar if you want.

In the bottom of a glass mold put brownie pieces, then whipped cream, strawberries, digestive and caramel sauce. Continue like this a few times. Top with whipped cream and strawberries. Refrigerator 2-3 hours before serving.