Of all the pasta dishes lasagna is probably my favorite. And it's easy to vary the content and you can choose cheese after taste. I like creamy, loose lasagna, like they are freshly made. But then again, I like the taste better the next day, when the flavors have settled. How do you like your lasagna?
Lasagne med grönsaker och chèvre
grönsaks-tomatsås
1 burk tärnad
tomat
1 tetra passerad
tomat (500g)
1 lök, hackad
1 vitlök, hackad
1 liten zucchini,
i bitar
1 röd paprika, i
bitar
2 morötter,
skivade tunnt
socker
salt
peppar
torkad basilika
ostkräm
crème fraiche
getost
riven ost
salt
peppar
färska (torkade) lasagneplattor
Fräs lök och vitlök i en kastrull med olja. Tillsätt,
zucchini, paprika och morötter, fräs ytterligare en stund. Häll i tomaterna,
socker, salt och peppar. Låt småkoka 20 minuter. Smaka av och blanda i
basilika.
Blanda alla ingredienser till ostkrämen. Smaka av.
Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnsform. Lägg på
några lasagneplattor och en del av ostkrämen. Fortsätt så några varv till. Häll
överst tomatsås och strö på riven ost. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Lasagna with Vegetables and Chèvre
vegetable-tomato sauce
1 can diced tomatoes
1 tetra tomato passata (500g)
1 onion, chopped
1 garlic, chopped
1 small zucchini, cut into pieces
1 red bell pepper , cut into pieces
2 carrots, sliced thin
sugar
salt
pepper
dried basil
cheese sauce
creme fraiche
goat cheese
grated cheese
salt
pepper
fresh (dried) for lasagna sheets
Fry the onion and garlic in a pan with oil. Add the
zucchini, peppers and carrots, saute for another minute. Pour in the tomatoes,
sugar, salt and pepper. Let simmer for 20 minutes. Season to taste and mix in
the basil.
Mix all ingredients for the cheese sauce. Season to taste.
Pour some of the tomato sauce in bottom of a baking dish.
Add some lasagna sheets and some cheese sauce. Continue like this until you
have used everything Pour tomato sauce on top and sprinkle with grated cheese.
Bake at 200 degrees about 30 minutes.
Skillnaden på konsistensen är stor, beroende på första eller andra dagen.
The difference in texture is huge, depending on the first or second day.
22 Comments
Som dig, gud vad god den lät kram Diana
ReplyDeleteMmmm, jag älskar också lasagne! Jag gillar den bäst dagen efter :)
ReplyDeleteJa, dagen efter smakar den mera!
DeleteChevre - never tried that in lasagna, but maybe I should! Goat milk gouda usually goes really well, by the way :)
ReplyDeleteIt's really good with chèvre in lasagna, you should try it. I have never tried goat milk gouda, thanks for the tip.
DeleteVad som helst med chevre går hem hos mig! Det här låter underbart:)
ReplyDeleteJa, det är gott :) Tack!
DeleteMouthwatering dish!The perfect way to enjoy lasagna!
ReplyDeleteKisses,dear!
Thank you Lenia! Hugs.
DeleteSå gott med lasagne, din ser väldigt god ut.
ReplyDeleteKram
Tack Jessica! Kram
DeleteMen jag lyckas inte kommentera på mobilen. Försökte några gånger i morse.
ReplyDeleteJag vill i alla fall ha den dagen efter så att säga. Fast det är ju gott jämt! Det här ser och låter galet gott ut. Och chevre... Bara det! :)
Tack Katarina! Ja, den är ju god både och :)
DeleteGott :)
ReplyDeleteÄlskar lasagne! Och åter igen så gör du en rätt som går rakt hem här. Gillar´t! Ha en skön torsdag!
ReplyDeleteTack så mycket, kul att du gillar! Ha det bra!
DeleteHaha, gillar dag 1- och dag 2-bilderna ;) Lasagne är ju godast (och snyggast) dagen efter! Jag har gjort vegetarisk lasagne med ratatouille en gång, det var väldigt gott! Ska testa på fler vegolasagner :)
ReplyDeleteJa, visst ser det ut som två olika maträtter :) Ratatouille passar bra i lasagne.
DeleteI love lasagne! I always do lasagne with minced meat, but your looks so tasty and I will make the same soon :)
ReplyDeleteYes, it's great! Thanks!
DeleteLåter smarrigt, detta sparar jag för att testa i framtiden!
ReplyDeleteTack Amy!
Delete