Av alla pastarätter är nog lasagne min favorit. Och det är lätt att variera innehållet och man kan ta ost efter smak. Jag gillar krämiga, lösa lasagner, så som de är nygräddade. Men sen igen gillar jag smakerna bättre följande dag, då smakerna satt sig. Hur vill du ha din lasagne? 

Of all the pasta dishes lasagna is probably my favorite. And it's easy to vary the content and you can choose cheese after taste. I like creamy, loose lasagna, like they are freshly made. But then again, I like the taste better the next day, when the flavors have settled. How do you like your lasagna?



Lasagne med grönsaker och chèvre

grönsaks-tomatsås
1 burk tärnad tomat
1 tetra passerad tomat (500g)
1 lök, hackad
1 vitlök, hackad
1 liten zucchini, i bitar
1 röd paprika, i bitar
2 morötter, skivade tunnt
socker
salt
peppar
torkad basilika

ostkräm
crème fraiche
getost
riven ost
salt
peppar

färska (torkade) lasagneplattor

Fräs lök och vitlök i en kastrull med olja. Tillsätt, zucchini, paprika och morötter, fräs ytterligare en stund. Häll i tomaterna, socker, salt och peppar. Låt småkoka 20 minuter. Smaka av och blanda i basilika.

Blanda alla ingredienser till ostkrämen. Smaka av.
Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnsform. Lägg på några lasagneplattor och en del av ostkrämen. Fortsätt så några varv till. Häll överst tomatsås och strö på riven ost. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.


Lasagna with Vegetables and Chèvre

vegetable-tomato sauce
1 can diced tomatoes
1 tetra tomato passata (500g)
1 onion, chopped
1 garlic, chopped
1 small zucchini, cut into pieces
1 red bell pepper , cut into pieces
2 carrots, sliced ​​thin
sugar
salt
pepper
dried basil

cheese sauce
creme fraiche
goat cheese
grated cheese
salt
pepper

fresh (dried) for lasagna sheets

Fry the onion and garlic in a pan with oil. Add the zucchini, peppers and carrots, saute for another minute. Pour in the tomatoes, sugar, salt and pepper. Let simmer for 20 minutes. Season to taste and mix in the basil.

Mix all ingredients for the cheese sauce. Season to taste.
Pour some of the tomato sauce in bottom of a baking dish. Add some lasagna sheets and some cheese sauce. Continue like this until you have used everything Pour tomato sauce on top and sprinkle with grated cheese. Bake at 200 degrees about 30 minutes.


Skillnaden på konsistensen är stor, beroende på första eller andra dagen.
The difference in texture is huge, depending on the first or second day.