A very good and tasty pie. Ricotta adds creaminess and basil and sundried tomatoes gives a fresh and good taste. This is a recipe to try!
Italiensk
influerad paj
botten
3,5
dl fullkornsmjöl
1
dl kvarg
3
msk olja
3
msk mjölk
0,5
tsk salt
fyllning
150 g ricotta
1
dl smakrik riven ost
10
st soltorkad tomat, hackad i bitar
0,5-1
vitlöksklyfta, hackad fint
en
handfull färsk basilika
1
ägg
salt
peppar
Blanda
alla ingredienser till pajbotten till en smidig massa. Tryck degen i en form, 13x19cm eller i en rund pajform. Blanda
i en skål ricotta, riven ost, tomat, vitlök, basilika, ägg, salt och peppar.
Häll fyllningen på pajbotten. Grädda i 180 grader ca 20-25 minuter.
Italian
influenced Quiche
crust
3,5
dl whole wheat flour
1
dl quark
3
tbsp oil
3
tbsp milk
0,5
tsp salt
filling
150
g ricotta
1
dl grated cheese
10
sundried tomatoes, chopped
0,5-1
garlic clove, minced
1
egg
salt
pepper
Mix
all ingredients for the crust to a smooth dough. Press the dough into a pie
dish.
Mix
in a bowl ricotta, grated cheese, sundried tomatoes, garlic, egg, salt and
pepper. Pour the filling on the crust and bake at 180 degrees about 20-25
minutes.
34 Comments
Mums, en paj helt i min smak! Ser jättegod ut :)
ReplyDeleteTack Sandra!
DeleteMm såg verkligen supergod ut!:)
ReplyDeleteJa, den var mycket god!
DeleteVilken läcker paj! Mums! Älskar soltorkade tomater!
ReplyDeletedet här receptet sparar jag! Perfekt till olika sommarbuféer! :)
ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Ja, Lana, den var så god och passar bra på sommarbuffeér. Ha en fin dag, kram!
DeleteMums mums mums ... det ser jättegot ut... åhhhh....
ReplyDeleteTack Bella!
DeleteHur mycket ricotta använde du i?
ReplyDeleteOj, mängden hade fallit bort från den svenska beskrivningen, men 150 g skall det vara :) Tack!
DeleteNu blev jag nog hungrig;D
ReplyDelete:) Tack!
DeleteVad gott med ricotta i pajen, måtte bli krämigt och gott. Paj är alltid gott, passar i princip för alla tillfällen :)
ReplyDeleteJa, ricotta passar bra i paj! jag tycker också att paj är så gott!
DeleteÄlskar ricotta, så jag borde gilla denna paj då det är kombinerat med så många andra ingredienser jag gillar!
ReplyDeleteJa, den här är verkligen god!
DeleteDen ser vähähäldigt god ut!
ReplyDeleteTack Erika :)
DeleteI love quiche. Yours looks really delicious.
ReplyDeleteThanks Pam!
DeleteÅhh så gott med italienska smaker vännen ;) Och den där peanut butter här nedan... nom nom me want! Stor kram!
ReplyDeleteTack så mycket Amy! Stor kram tillbaka!
DeleteA lovely looking quiche! Great flavors.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks Rosa!
DeleteVad gott det låter! Alltid kul med influenser.
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin! Kram
DeleteI love every ingredient in this quiche. What a tasty recipe. I love it :-)
ReplyDeleteThan you so very much!
DeleteRicotta var det länge sen jag åt. Pajen ser underbar ut. Italienskt är alltid gott! Kram!
ReplyDeleteTack Erika! Ja, det stämmer. Kram!
DeleteDetta låter verkligen som det är vår gata, italienskt går alltid hem!
ReplyDeleteKramar
Ja, italienskt är väldigt gott! Kram
DeleteDen där lät riktigt riktigt god!
ReplyDeleteLena från make a head food
Tack Lena!
Delete