En väldigt god och smakrik paj. Ricotta tillför krämighet och basilika och soltorkade tomaterna en frisk och god smak. Testa gärna. 

A very good and tasty pie. Ricotta adds creaminess and basil and sundried tomatoes gives a fresh and good taste. This is a recipe to try!


Italiensk influerad paj

botten
3,5 dl fullkornsmjöl
1 dl kvarg
3 msk olja
3 msk mjölk
0,5 tsk salt

fyllning
150 g ricotta
1 dl smakrik riven ost
10 st soltorkad tomat, hackad i bitar
0,5-1 vitlöksklyfta, hackad fint
en handfull färsk basilika
1 ägg
salt
peppar


Blanda alla ingredienser till pajbotten till en smidig massa. Tryck degen i en form, 13x19cm eller i en rund pajform. Blanda i en skål ricotta, riven ost, tomat, vitlök, basilika, ägg, salt och peppar. Häll fyllningen på pajbotten. Grädda i 180 grader ca 20-25 minuter.


Italian influenced Quiche

crust
3,5 dl whole wheat flour
1 dl quark
3 tbsp oil
3 tbsp milk
0,5 tsp salt

filling
150 g ricotta
1 dl grated cheese
10 sundried tomatoes, chopped
0,5-1 garlic clove, minced
1 egg
salt
pepper

Mix all ingredients for the crust to a smooth dough. Press the dough into a pie dish.
Mix in a bowl ricotta, grated cheese, sundried tomatoes, garlic, egg, salt and pepper. Pour the filling on the crust and bake at 180 degrees about 20-25 minutes.