Thursday, April 11, 2013

Italian influenced Quiche

En väldigt god och smakrik paj. Ricotta tillför krämighet och basilika och soltorkade tomaterna en frisk och god smak. Testa gärna. 

A very good and tasty pie. Ricotta adds creaminess and basil and sundried tomatoes gives a fresh and good taste. This is a recipe to try!


Italiensk influerad paj

botten
3,5 dl fullkornsmjöl
1 dl kvarg
3 msk olja
3 msk mjölk
0,5 tsk salt

fyllning
150 g ricotta
1 dl smakrik riven ost
10 st soltorkad tomat, hackad i bitar
0,5-1 vitlöksklyfta, hackad fint
en handfull färsk basilika
1 ägg
salt
peppar


Blanda alla ingredienser till pajbotten till en smidig massa. Tryck degen i en form, 13x19cm eller i en rund pajform. Blanda i en skål ricotta, riven ost, tomat, vitlök, basilika, ägg, salt och peppar. Häll fyllningen på pajbotten. Grädda i 180 grader ca 20-25 minuter.


Italian influenced Quiche

crust
3,5 dl whole wheat flour
1 dl quark
3 tbsp oil
3 tbsp milk
0,5 tsp salt

filling
150 g ricotta
1 dl grated cheese
10 sundried tomatoes, chopped
0,5-1 garlic clove, minced
1 egg
salt
pepper

Mix all ingredients for the crust to a smooth dough. Press the dough into a pie dish.
Mix in a bowl ricotta, grated cheese, sundried tomatoes, garlic, egg, salt and pepper. Pour the filling on the crust and bake at 180 degrees about 20-25 minutes.

34 comments:

  1. Mums, en paj helt i min smak! Ser jättegod ut :)

    ReplyDelete
  2. Mm såg verkligen supergod ut!:)

    ReplyDelete
  3. Vilken läcker paj! Mums! Älskar soltorkade tomater!
    det här receptet sparar jag! Perfekt till olika sommarbuféer! :)
    ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, Lana, den var så god och passar bra på sommarbuffeér. Ha en fin dag, kram!

      Delete
  4. Mums mums mums ... det ser jättegot ut... åhhhh....

    ReplyDelete
  5. Hur mycket ricotta använde du i?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oj, mängden hade fallit bort från den svenska beskrivningen, men 150 g skall det vara :) Tack!

      Delete
  6. Vad gott med ricotta i pajen, måtte bli krämigt och gott. Paj är alltid gott, passar i princip för alla tillfällen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ricotta passar bra i paj! jag tycker också att paj är så gott!

      Delete
  7. Älskar ricotta, så jag borde gilla denna paj då det är kombinerat med så många andra ingredienser jag gillar!

    ReplyDelete
  8. I love quiche. Yours looks really delicious.

    ReplyDelete
  9. Åhh så gott med italienska smaker vännen ;) Och den där peanut butter här nedan... nom nom me want! Stor kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket Amy! Stor kram tillbaka!

      Delete
  10. A lovely looking quiche! Great flavors.

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  11. Vad gott det låter! Alltid kul med influenser.

    Kram kram

    ReplyDelete
  12. I love every ingredient in this quiche. What a tasty recipe. I love it :-)

    ReplyDelete
  13. Ricotta var det länge sen jag åt. Pajen ser underbar ut. Italienskt är alltid gott! Kram!

    ReplyDelete
  14. Detta låter verkligen som det är vår gata, italienskt går alltid hem!
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, italienskt är väldigt gott! Kram

      Delete
  15. Den där lät riktigt riktigt god!
    Lena från make a head food

    ReplyDelete