De här muffinsen innehåller syrlig lime, aromatisk chai och saltade pistagenötter. En muffins att välkomna våren. 

These muffins contain tart lime, aromatic chai and salted pistachio nuts. This is a muffin to welcome spring.


Chai-Pistachio-Lime Muffins

1 dl milk
0,5 tbsp lime juice
2 dl flour
1 dl brown sugar
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
1/8 tsp salt
1 chai tea bag (I used Gryphon Chai)
50 g butter, melted
0,5 tsp vanilla extract
1 small egg
0,5 dl shelled salted pistachios, chopped

glaze
powdered sugar
lime juice

Preheat oven to 180C. Line a muffin tray with muffin cups. Pour the milk and lime juice into a bowl, let the milk and lime juice sit for 5 minutes without stirring.
Blend together flour, sugar, baking powder, baking soda, salt, and tea in a bowl.
Stir the melted butter, vanilla, and egg into the bowl with the milk-lime juice.
Stir the wet ingredients into the dry ingredients, do not to over-mix.
Scoop the batter into the muffin cups and sprinkle the pistachios on top.
Bake for about 15-17 minutes. Let the muffins cool completely and glaze with powdered sugar and lime juice mixture.


Chai-Pistage-Lime Muffins

1 dl mjölk
0,5 msk limejuice
2 dl vetemjöl
1 dl farinsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1/8 tsk salt
1 chai tepåse (jag använde Gryphon Chai)
50 g smör, smält
0,5 tsk vaniljextrakt
1 litet ägg
0,5 dl skalade saltade pistagenötter, hackad

glasyr
florsocker
limejuice

Värm ugnen till 180C. Placera muffinsformar i en muffinsplåt. Häll mjölk och limejuice i en skål, låt stå i 5 minuter utan omrörning.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt och te i en skål.
Rör det smälta smöret, vanilj och ägg i skålen med mjölk-limejuiceblandningen.
Blanda de våta ingredienserna i de torra, överblanda inte.
Fördela smeten i muffinsformarna och strö pistagenötter på toppen.
Grädda i ca 15-17 minuter. Låt muffinsen svalna och glasera med florsocker-limejuiceblandning.