These muffins contain tart lime, aromatic chai and salted pistachio nuts. This is a muffin to welcome spring.
Chai-Pistachio-Lime
Muffins
1
dl milk
0,5
tbsp lime juice
2
dl flour
1
dl brown sugar
0,5
tsp baking powder
0,5
tsp baking soda
1/8
tsp salt
1
chai tea bag (I used Gryphon Chai)
50
g butter, melted
0,5
tsp vanilla extract
1
small egg
0,5
dl shelled salted pistachios, chopped
glaze
powdered
sugar
lime
juice
Preheat
oven to 180C. Line a muffin tray with muffin cups. Pour the milk and lime juice
into a bowl, let the milk and lime juice sit for 5 minutes without stirring.
Blend
together flour, sugar, baking powder, baking soda, salt, and tea in a bowl.
Stir
the melted butter, vanilla, and egg into the bowl with the milk-lime juice.
Stir
the wet ingredients into the dry ingredients, do not to over-mix.
Scoop
the batter into the muffin cups and sprinkle the pistachios on top.
Bake
for about 15-17 minutes. Let the muffins cool completely and glaze with
powdered sugar and lime juice mixture.
Chai-Pistage-Lime
Muffins
1
dl mjölk
0,5
msk limejuice
2
dl vetemjöl
1
dl farinsocker
0,5
tsk bakpulver
0,5
tsk bikarbonat
1/8
tsk salt
1
chai tepåse (jag använde Gryphon Chai)
50
g smör, smält
0,5
tsk vaniljextrakt
1
litet ägg
0,5
dl skalade saltade pistagenötter, hackad
glasyr
florsocker
limejuice
Värm
ugnen till 180C. Placera muffinsformar i en muffinsplåt. Häll mjölk och
limejuice i en skål, låt stå i 5 minuter utan omrörning.
Blanda
samman mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt och te i en skål.
Rör
det smälta smöret, vanilj och ägg i skålen med mjölk-limejuiceblandningen.
Blanda
de våta ingredienserna i de torra, överblanda inte.
Fördela
smeten i muffinsformarna och strö pistagenötter på toppen.
Grädda
i ca 15-17 minuter. Låt muffinsen svalna och glasera med florsocker-limejuiceblandning.
20 Comments
Vilka underbara smakkombinationer! :)
ReplyDeleteHa en toppen söndag!
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Söndagskram!
DeleteMMMMM! I welcome Spring straigt away & I love thesel ovely spices & pistachio's combined in here! You rarely see them all so well combined in muffins!
ReplyDeleteWoehoe! i love them!
Thanks :) Have a great day Sophie!
DeletePistage, oj, oj, det verkar gott! Det måste testas här hemma.
ReplyDeleteTack Carina! Ja, de är goda :)
DeleteVad roligt att baka med te! Och jag som älskar chai :) (har just druckit en stor kopp chaite..)
ReplyDeleteJa, det är både roligt och gott att baka med te! Chai är gott!
DeleteThey must be delicious!
ReplyDeleteYou are so lucky to have moved in Amsterdam!I just love this colorful and vibrant city!
Kisses from my sunny Zakinthos:)))
They are :) I like Amsterdam, so vibrant and colorful as you say! Hugs!
DeleteVilken härlig kombo! Jag som älskar pistage... när kommer du till Sverige? För det får jag ju inte missa, då är mitt kök öppet för dig, kram!
ReplyDeleteTack Amy! Jag lovar att höra av mig när jag är på väg till Sverige. Det skulle vara väldigt roligt att träffas! Stor kram!
DeleteOch förresten är du varmt välkommen till Amsterdam!
DeleteMen du måste ju vara den påhittigaste personen i hela amsterdam! Chai i muffins! Mmm... hälsar en chai-fantast!
ReplyDeleteHaha, tack så mycket Frostrosor :)
DeleteGud va gott det ser ut!! :)
ReplyDeleteTack :)
DeleteSpännande kaka det där!
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin och kram!
DeleteSå gott med crunchiga nötter och fräscht med limen.
ReplyDelete