Sunday, April 14, 2013

Chai-Pistachio-Lime Muffins

De här muffinsen innehåller syrlig lime, aromatisk chai och saltade pistagenötter. En muffins att välkomna våren. 

These muffins contain tart lime, aromatic chai and salted pistachio nuts. This is a muffin to welcome spring.


Chai-Pistachio-Lime Muffins

1 dl milk
0,5 tbsp lime juice
2 dl flour
1 dl brown sugar
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
1/8 tsp salt
1 chai tea bag (I used Gryphon Chai)
50 g butter, melted
0,5 tsp vanilla extract
1 small egg
0,5 dl shelled salted pistachios, chopped

glaze
powdered sugar
lime juice

Preheat oven to 180C. Line a muffin tray with muffin cups. Pour the milk and lime juice into a bowl, let the milk and lime juice sit for 5 minutes without stirring.
Blend together flour, sugar, baking powder, baking soda, salt, and tea in a bowl.
Stir the melted butter, vanilla, and egg into the bowl with the milk-lime juice.
Stir the wet ingredients into the dry ingredients, do not to over-mix.
Scoop the batter into the muffin cups and sprinkle the pistachios on top.
Bake for about 15-17 minutes. Let the muffins cool completely and glaze with powdered sugar and lime juice mixture.


Chai-Pistage-Lime Muffins

1 dl mjölk
0,5 msk limejuice
2 dl vetemjöl
1 dl farinsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1/8 tsk salt
1 chai tepåse (jag använde Gryphon Chai)
50 g smör, smält
0,5 tsk vaniljextrakt
1 litet ägg
0,5 dl skalade saltade pistagenötter, hackad

glasyr
florsocker
limejuice

Värm ugnen till 180C. Placera muffinsformar i en muffinsplåt. Häll mjölk och limejuice i en skål, låt stå i 5 minuter utan omrörning.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt och te i en skål.
Rör det smälta smöret, vanilj och ägg i skålen med mjölk-limejuiceblandningen.
Blanda de våta ingredienserna i de torra, överblanda inte.
Fördela smeten i muffinsformarna och strö pistagenötter på toppen.
Grädda i ca 15-17 minuter. Låt muffinsen svalna och glasera med florsocker-limejuiceblandning.

20 comments:

  1. Vilka underbara smakkombinationer! :)
    Ha en toppen söndag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  2. MMMMM! I welcome Spring straigt away & I love thesel ovely spices & pistachio's combined in here! You rarely see them all so well combined in muffins!

    Woehoe! i love them!

    ReplyDelete
  3. Pistage, oj, oj, det verkar gott! Det måste testas här hemma.

    ReplyDelete
  4. Vad roligt att baka med te! Och jag som älskar chai :) (har just druckit en stor kopp chaite..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är både roligt och gott att baka med te! Chai är gott!

      Delete
  5. They must be delicious!
    You are so lucky to have moved in Amsterdam!I just love this colorful and vibrant city!
    Kisses from my sunny Zakinthos:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. They are :) I like Amsterdam, so vibrant and colorful as you say! Hugs!

      Delete
  6. Vilken härlig kombo! Jag som älskar pistage... när kommer du till Sverige? För det får jag ju inte missa, då är mitt kök öppet för dig, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy! Jag lovar att höra av mig när jag är på väg till Sverige. Det skulle vara väldigt roligt att träffas! Stor kram!

      Delete
    2. Och förresten är du varmt välkommen till Amsterdam!

      Delete
  7. Men du måste ju vara den påhittigaste personen i hela amsterdam! Chai i muffins! Mmm... hälsar en chai-fantast!

    ReplyDelete
  8. Spännande kaka det där!

    Kram kram

    ReplyDelete
  9. Så gott med crunchiga nötter och fräscht med limen.

    ReplyDelete