Monday, January 21, 2013

Petit Cheese Quiche

Små pajer är perfekt att bjuda på en buffé eller som ett tilltugg till ett gott vin. Ostpajerna har en god och krämig smak.

Small quiches are perfect to serve on a buffet or as a snack with a good wine. The cheese quiches are delicious and creamy.


Små ostpajer

Botten
125 g smör
3 dl mjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning
3 ägg
2 dl grädde
150 g riven ost, stark
0,5 tsk salt
1 krm peppar

Sätt ugnen på 200 grader C. Dela smöret i bitar och tillsätt mjöl och vatten. Rör om. Ställ kallt en stund. Fördela degen i en muffinsplåt, nagga botten och förgrädda skalen 5 minuter i ugnen.
Blanda ingredienserna till fyllningen och häll sedan den i de förgrädda pajskalen.  Grädda pajerna ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och pajerna fått fin färg. Låt svalna. God att äta både ljummen och kall. 


Petit Cheese Quiche

Crust
125 g butter
3 dl flour
1 tbsp cold water

Filling
3 egg
2 dl cream
150 g grated cheese, strong
0,5 tsp salt
pinch of pepper

Preheat oven to 200 degrees C. Divide the butter into pieces and add the flour and water. Stir. Refrigerate for a while. Divide the dough into a muffin pan, prick holes in the ground and pre-bake the shells 5 minutes in the oven.
Mix the ingredients for the filling and then pour it into the pre-baked shells. Bake the pies for 25 minutes until the filling has settled and pies are golden. Allow to cool. They are good eaten both warm and cold. 

22 comments:

  1. Nämen så små och söta de var:)
    Ha en fin måndag!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  2. Hej!
    Blir en sats 12 st och har du tips på en annan fyllning?
    Håller på letar efter lätta saker att laga till sonens ettårskalas,
    och dessa verkade perfekta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Carine! Det blir 6-8 st av denna sats, beroende på hur mycket deg man fyller formen med. Under kategorin paj har jag exempel på olika fyllningar, men här är några. Hoppas de är till hjälp.

      http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/10/pie-with-spinach-and-ricotta.html
      http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/05/feta-rucola-basil-quiche.html
      http://hovkonditorn.blogspot.sg/2011/12/creamy-quiche.html
      http://hovkonditorn.blogspot.sg/2011/07/paj-med-gronsaker-quiche-with.html

      Delete
  3. Såna här små godbitar älskar jag! Och är det ost i dem så behöver jag igen som helst övertalning :-) Jättefina är de!

    ReplyDelete
  4. Vad goda de ser ut! Ostpaj e alltid super gott!

    ReplyDelete
  5. Söta pajer! Ser gott ut, jag bara älskar ost!

    ReplyDelete
  6. Drinktilltugg kan man aldrig få för många bra recept på, tackar! Små pajformer är vi på jakt efter, det ser så mycket finare ut när man gör som du gjort här.
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir lite finare med små än med en stor! Kram

      Delete
  7. Gahhh vilka söta och vad goda de ser ut : ) mums! kram Sofia

    ReplyDelete
  8. annan läckra recept med ost! dina små pajer ser bra, härlig färg! Tack så mycket för receptet och ha en riktigt trevlig vecka! Klem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Ha en fin vecka du också, kram!

      Delete
  9. Ja, ostpajer är alltid gott. De ser fina ut! :)

    ReplyDelete
  10. Så söta! Jag gillar inte pajdeg så mycket på vanlig paj, men på något konstigt vis tycker jag bättre om minipajer där det är ännu mer pajdeg. Knasigt det där...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Remsan! Det blir kanske aptitligare med portionspajer?

      Delete