En saftig och god kaka med en glad färg. Kakan är mitt bidrag till månades sötsak, mjuka kakor.

A moist and delicious cake with a happy color. The cake is my contribution to this month's månadens sötsak, soft cakes.


Apelsin-morot-kokoskaka

2 ägg
2 dl socker
150 margarin, smält
juice och rivet skal av en apelsin
2 rivna morötter
3 dl vetemjöl
1 dl kokos
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker. Tillsätt smält margarin, apelsinskal och saft. Tillsätt sedan de  rivna morötterna och mjöl blandat med bakpulver och kokos. Fördela degen i en smord och bröad ugnsform, 1,2l. Grädda i luftvarmsugn 175 grader ca 30-40 minuter. Dekorera om så önskas.


Orange-Carrot-Coconut Cake

2 eggs
2 dl sugar
150 margarine, melted
juice and grated rind of one orange
2 grated carrots
3 dl flour
1 dl coconut
2 tsp baking powder

Beat eggs and sugar. Add the melted margarine, orange peel and juice. Then add the grated carrots and flour mixed with baking powder and coconut. Divide the dough in a greased baking dish, 1,2l. Bake at 175 degrees (convection oven) about 30-40 minutes. Decorate if desired.