This cake has a fresh taste of lemon and creaminess from quark. Pretty filling, so a little piece is enough. Reminiscent of this cake.
Kvarg-Citron smulrutor
4 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g smör, smält
100 g gräddfil
1 litet ägg
Fyllning
200 g kvarg
1 dl socker
1 ägg
0,5 tsk
vaniljsocker
1 msk citronsaft
0,5 msk
citronskal
Blanda de torra
ingredienserna, tillsätt det smälta smöret och blanda. Ta 1/3 av degen åt sidan
till smulet som kommer ovanpå kakan. Tillsätt i resten av degen gräddfil och ägg. Blanda. Bred ut degen i en
bakplåtspappersklädd form (20x20cm). Blanda ingredienserna till fyllningen och
häll över kakbottnet. Strö på smulet. Grädda i 180 grader ca 40 minuter.
Quark-Lemon Crumb Squares
4 dl flour
2 dl sugar
0,5 tsp baking
powder
1/4 tsp salt
125 g butter,
melted
100 g sour cream
1 small eggs
topping
200 g quark
1 dl sugar
1 egg
0,5 tsp vanilla
sugar
1 tbsp lemon
juice
0,5 tbsp lemon
zest
Mix the dry
ingredients, add the melted butter and mix. Take 1/3 of dough aside for the crumb that comes on top of the cake. In the
remaining batter add sour cream and egg. Mix. Spread the batter in a baking
paper lined pan (20x20cm). Mix the ingredients for the filling and pour over
the base. Sprinkle the crumb on top. Bake at 180 degrees for about 40 minutes.
26 Comments
Hej Katarina! Jag måste fråga... finns det kvarg i Singapore? Jag har letat och letat här i Sydney men inte hittat. Har funderat på att göra min egen men ännu inte kommit så långt :)
ReplyDeleteHej! Ja, kvarg har man tidigare fått tag på i Carrefour (fromage fraise/blanc), men den butiken är nu stängd. Nu köper jag kvarg i Singapore på German Market Place. Om jag inte får tag på kvarg har jag ibland använt grekisk yoghurt, som ät tjock i konsistensen. Hoppas det finns att få tag på någonstans i Sydney! Lycka till!
DeleteLåter himla gott,, sparar genast receptet :-)
ReplyDeleteTack :) Ja, den är verkligen god!
DeleteFräscht med citron i. Gillas.
ReplyDeleteCitron är gott i bakverk!
DeleteGott med citron kram Diana
ReplyDeleteJa, det är det! Kram
DeleteJag måste baka de här nästa vecka, tack! Det kan inte finns för mycket reciper med citron!
ReplyDeleteRoligt om du gillar kakan! Håller med, citron i bakverk är otroligt gott!
DeleteLåter mumsigt!
ReplyDeleteSer härligt ut! Kvark och citron, supergott!:)
ReplyDeleteTack Lisa! Ja, en bra kombo!
DeleteVastavierailulla. Upea blogi sinullakin! Olet ahkera leipoja ja bloggaaja. Tämän tyylisiä sitruunapaloja olen aikonut kokeilla jossain vaiheessa.:)
ReplyDeleteKiva, kun tulit vastavierailulle :) Nämä palat ovat kyllä hyviä!
DeleteHej Katarina! det ser riktigt bra ut. min erfarenhet är att kakor med keso är himmelska. Tack så mycket för receptet och hoppas att du njuta av helgen. Kram!
ReplyDeletesäger bara MUMS :)
ReplyDeleteå missa nu inte......
S
A
T
U
R
D
A
Y
S
H
O
W
O
F
F
de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan
vet du har ett recept här hemma som heter kallas för smulrutor,ser likadant som dina,nu har du gjort så ja måste baka dem.Tack för påminnelsen..mmm
ReplyDeleteJa, dem skall du baka :)
DeleteLåter som en riktig gokaka och citronen lyfter säkert kakan upp i topp:)
ReplyDeleteKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ja, den här är verkligen supergod! Kram
DeleteSå härliga citronrutor! Nu blev jag minsann mycket sugen på citron i bakverk. Ha en fin dag bästa, finaste du!
ReplyDeleteCitron är så gott i bakverk! Tack fina du, kram!
DeleteSå gott det ser ut! Älskar citron i kakor!
ReplyDeleteTack!
DeleteOj, oj, så gott!
ReplyDelete