En frisk smak av citron och krämighet av kvarg har denna kaka. Ganska mäktig, så en liten bit räcker. Påminner om den här kakan.

This cake has a fresh taste of lemon and creaminess from quark. Pretty filling, so a little piece is enough. Reminiscent of this cake.


Kvarg-Citron smulrutor

4 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g smör, smält
100 g gräddfil
1 litet ägg

Fyllning
200 g kvarg
1 dl socker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
0,5 msk citronskal

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt det smälta smöret och blanda. Ta 1/3 av degen åt sidan till smulet som kommer ovanpå kakan. Tillsätt i resten av degen  gräddfil och ägg. Blanda. Bred ut degen i en bakplåtspappersklädd form (20x20cm). Blanda ingredienserna till fyllningen och häll över kakbottnet. Strö på smulet. Grädda i 180 grader ca 40 minuter.



Quark-Lemon Crumb Squares

4 dl flour
2 dl sugar
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
125 g butter, melted
100 g sour cream
1 small eggs

topping
200 g quark
1 dl sugar
1 egg
0,5 tsp vanilla sugar
1 tbsp lemon juice
0,5 tbsp lemon zest

Mix the dry ingredients, add the melted butter and mix. Take 1/3 of dough aside for the  crumb that comes on top of the cake. In the remaining batter add sour cream and egg. Mix. Spread the batter in a baking paper lined pan (20x20cm). Mix the ingredients for the filling and pour over the base. Sprinkle the crumb on top. Bake at 180 degrees for about 40 minutes.