Saturday, November 17, 2012

Quark-Lemon Crumb Squares

En frisk smak av citron och krämighet av kvarg har denna kaka. Ganska mäktig, så en liten bit räcker. Påminner om den här kakan.

This cake has a fresh taste of lemon and creaminess from quark. Pretty filling, so a little piece is enough. Reminiscent of this cake.


Kvarg-Citron smulrutor

4 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g smör, smält
100 g gräddfil
1 litet ägg

Fyllning
200 g kvarg
1 dl socker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
0,5 msk citronskal

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt det smälta smöret och blanda. Ta 1/3 av degen åt sidan till smulet som kommer ovanpå kakan. Tillsätt i resten av degen  gräddfil och ägg. Blanda. Bred ut degen i en bakplåtspappersklädd form (20x20cm). Blanda ingredienserna till fyllningen och häll över kakbottnet. Strö på smulet. Grädda i 180 grader ca 40 minuter.



Quark-Lemon Crumb Squares

4 dl flour
2 dl sugar
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
125 g butter, melted
100 g sour cream
1 small eggs

topping
200 g quark
1 dl sugar
1 egg
0,5 tsp vanilla sugar
1 tbsp lemon juice
0,5 tbsp lemon zest

Mix the dry ingredients, add the melted butter and mix. Take 1/3 of dough aside for the  crumb that comes on top of the cake. In the remaining batter add sour cream and egg. Mix. Spread the batter in a baking paper lined pan (20x20cm). Mix the ingredients for the filling and pour over the base. Sprinkle the crumb on top. Bake at 180 degrees for about 40 minutes.


29 comments:

  1. Hej Katarina! Jag måste fråga... finns det kvarg i Singapore? Jag har letat och letat här i Sydney men inte hittat. Har funderat på att göra min egen men ännu inte kommit så långt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej! Ja, kvarg har man tidigare fått tag på i Carrefour (fromage fraise/blanc), men den butiken är nu stängd. Nu köper jag kvarg i Singapore på German Market Place. Om jag inte får tag på kvarg har jag ibland använt grekisk yoghurt, som ät tjock i konsistensen. Hoppas det finns att få tag på någonstans i Sydney! Lycka till!

      Delete
  2. Låter himla gott,, sparar genast receptet :-)

    ReplyDelete
  3. Jag måste baka de här nästa vecka, tack! Det kan inte finns för mycket reciper med citron!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt om du gillar kakan! Håller med, citron i bakverk är otroligt gott!

      Delete
  4. Ser härligt ut! Kvark och citron, supergott!:)

    ReplyDelete
  5. Vastavierailulla. Upea blogi sinullakin! Olet ahkera leipoja ja bloggaaja. Tämän tyylisiä sitruunapaloja olen aikonut kokeilla jossain vaiheessa.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva, kun tulit vastavierailulle :) Nämä palat ovat kyllä hyviä!

      Delete
  6. Hej Katarina! det ser riktigt bra ut. min erfarenhet är att kakor med keso är himmelska. Tack så mycket för receptet och hoppas att du njuta av helgen. Kram!

    ReplyDelete
  7. säger bara MUMS :)
    å missa nu inte......

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    de e kul att vara med :)
    VÄLKOMMEN
    Håkan

    ReplyDelete
  8. vet du har ett recept här hemma som heter kallas för smulrutor,ser likadant som dina,nu har du gjort så ja måste baka dem.Tack för påminnelsen..mmm

    ReplyDelete
  9. Låter som en riktig gokaka och citronen lyfter säkert kakan upp i topp:)
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den här är verkligen supergod! Kram

      Delete
  10. Så härliga citronrutor! Nu blev jag minsann mycket sugen på citron i bakverk. Ha en fin dag bästa, finaste du!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Citron är så gott i bakverk! Tack fina du, kram!

      Delete
  11. Så gott det ser ut! Älskar citron i kakor!

    ReplyDelete