Here is the recipe for bread with chia seeds. You do not taste the seeds but they are there and make the bread a little healthier. This recipe gives high, round bread, and they are the following day still soft and delicious.
Hamburger Buns
with Chia Seeds
1,5 tbsp dry
yeast
2 dl water (42°)
0,5 dl vegetable
oil
1,5 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
3,5-4 dl wheat
flour
3,5-4 dl
wholewheat flour
1 tbsp chia seeds
Dissolve yeast in
warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt, chia
and enough flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes, by hand or with
machine. Divide into 10-12 pieces, shape each into a ball. Place on baking
sheets lined with parchment paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at
220° for 8-10 minutes or until golden brown.
Hamburgerbröd med
chia frön
2 msk torrjäst
2 dl vatten (42
°)
0,5 dl
vegetabilisk olja
1,5 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
3,5-4 dl vetemjöl
3,5-4 dl fullkornsmjöl
1 msk chia frön
Lös jästen i ljummet
vatten. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg, salt, chia
och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk deg. Knåda i 5 minuter, för
hand eller med maskin. Dela degen i 10-12 bitar, forma varje till en boll.
Placera på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10
minuter. Grädda i 220 ° 8-10 minuter eller tills gyllenebruna.
30 Comments
Dessa ser väldigt mumsiga ut! Jag undrar vad du tycker om torrjäst? Jag själv är inte alltför van att jobba men och tycker att degen får en lite annan konsistens med mer klet. Jag har också haft problem med jäsningen ibland, men det problemet ser jag inte att du skulle ha!
ReplyDeleteTack! Jag använder bara torrjäst nuförtiden, gillar det massor och dessutom är det svårt att få tag på färskjäst här. De här bröden jäser massor, blir stora och runda. Jästmängden är ganska stor, men de påverkar inte smaken :)
DeleteMums för egna hamburgerbröd kram Diana
ReplyDeleteJa, det bästa :) Kram
DeleteEgna hamburgarbröd är ändå godast. Chiafrö har jag aldrig använt mig av men det kan man ju stoppa i lite vad som helst!!
ReplyDeleteJa, så är det :) Chia kan användas till mycket!
DeleteHej Katarina.
ReplyDeleteMums de ser bra! Jag har köpt chai frön. Men inte har fått din ugn muffins ännu, men nu har jag ett recept mer för chai frön, tack. har en härlig vecka!
Kram!
Roligt att du också köpt chiafrön, lycka till! Kram
DeleteSå härligt goda de ser ut! Jag har också köpt chia frön :)
ReplyDeleteTack! Roligt att du också köpt dessa superfrön:)
DeleteGör aldrig egna hamburgerbröd... varför vet jag inte :) Låter gott och nyttigt med chia i, kram!
ReplyDeleteDet är så enkelt att baka eget, så det skall du testa! Kram
DeleteWhat a wonderful way to add healthy chia to our diet, I'm going to try putting some in my bread! My son in law is a super healthy eater, he will appreciate this, thanks Katarina!
ReplyDeleteYes, and they are so easy to use! Thanks!
DeleteÅhhh gahhh vill ha ser hur goda ut som heslt : ) du skulle ha ett café wow vad det skulle gå bra : )kram Sofia
ReplyDeleteTack så mycket! Ja, ett eget café skulle vara en dröm! Kram
DeleteYou're always so good on making buns and I'd love to have this healthy bun for breakfast too.
ReplyDeleteThank you Ann!
DeleteSnyggaste jag sett! :D
ReplyDeleteOj, men tack :)
DeleteJa, sjukt snyggt! Jag kan verkligen baka, men lyckas sällan med konststycket att få helt släta och fina bullar. Gott, men inte alltid snyggt alltså.
ReplyDeleteImponerande!
Tack så mycket Katarina!
DeleteDe ser verkligen höga och fluffiga ut!
ReplyDeleteTack!
DeleteVilka hamburgerbröd! De ser supergoda och lyxiga ut! Du har fått dem så perfekta:) Kan tänka mig hur goda de är. Kram
ReplyDeleteTack Helena! Ja, goda är de :) Kram
DeleteVad härligt luftiga de är! De passar perfekt som hamburgerbröd!
ReplyDeleteTack! Ja, det blir luftiga och goda!
DeleteJag brukar också göra mina egna hamburgerbröd, dock aldrig prövat med dessa frön.
ReplyDeleteFröna tillför ingen smak, men gör bröden lite nyttigare :)
Delete