Här får ni receptet på bröd med chia frön. Man smakar inte fröna men de är där och gör bröden lite hälsosammare. De här receptet ger höga, runda bröd och de är även följande dag mjuka och goda.

Here is the recipe for bread with chia seeds. You do not taste the seeds but they are there and make the bread a little healthier. This recipe gives high, round bread, and they are the following day still soft and delicious.


Hamburger Buns with Chia Seeds

1,5 tbsp dry yeast
2 dl water (42°)
0,5 dl vegetable oil
1,5 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
3,5-4 dl wheat flour
3,5-4 dl wholewheat flour
1 tbsp chia seeds

Dissolve yeast in warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt, chia and enough flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes, by hand or with machine. Divide into 10-12 pieces, shape each into a ball. Place on baking sheets lined with parchment paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at 220° for 8-10 minutes or until golden brown.

 

Hamburgerbröd med chia frön

2 msk torrjäst
2 dl vatten (42 °)
0,5 dl vegetabilisk olja
1,5 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
3,5-4 dl vetemjöl
3,5-4 dl fullkornsmjöl
1 msk chia frön

Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg, salt, chia och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk deg. Knåda i 5 minuter, för hand eller med maskin. Dela degen i 10-12 bitar, forma varje till en boll. Placera på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220 ° 8-10 minuter eller tills gyllenebruna.