Tuesday, November 20, 2012

Hamburger Buns with Chia Seeds

Här får ni receptet på bröd med chia frön. Man smakar inte fröna men de är där och gör bröden lite hälsosammare. De här receptet ger höga, runda bröd och de är även följande dag mjuka och goda.

Here is the recipe for bread with chia seeds. You do not taste the seeds but they are there and make the bread a little healthier. This recipe gives high, round bread, and they are the following day still soft and delicious.


Hamburger Buns with Chia Seeds

1,5 tbsp dry yeast
2 dl water (42°)
0,5 dl vegetable oil
1,5 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
3,5-4 dl wheat flour
3,5-4 dl wholewheat flour
1 tbsp chia seeds

Dissolve yeast in warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt, chia and enough flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes, by hand or with machine. Divide into 10-12 pieces, shape each into a ball. Place on baking sheets lined with parchment paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at 220° for 8-10 minutes or until golden brown.

 

Hamburgerbröd med chia frön

2 msk torrjäst
2 dl vatten (42 °)
0,5 dl vegetabilisk olja
1,5 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
3,5-4 dl vetemjöl
3,5-4 dl fullkornsmjöl
1 msk chia frön

Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg, salt, chia och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk deg. Knåda i 5 minuter, för hand eller med maskin. Dela degen i 10-12 bitar, forma varje till en boll. Placera på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220 ° 8-10 minuter eller tills gyllenebruna.

30 comments:

  1. Dessa ser väldigt mumsiga ut! Jag undrar vad du tycker om torrjäst? Jag själv är inte alltför van att jobba men och tycker att degen får en lite annan konsistens med mer klet. Jag har också haft problem med jäsningen ibland, men det problemet ser jag inte att du skulle ha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag använder bara torrjäst nuförtiden, gillar det massor och dessutom är det svårt att få tag på färskjäst här. De här bröden jäser massor, blir stora och runda. Jästmängden är ganska stor, men de påverkar inte smaken :)

      Delete
  2. Mums för egna hamburgerbröd kram Diana

    ReplyDelete
  3. Egna hamburgarbröd är ändå godast. Chiafrö har jag aldrig använt mig av men det kan man ju stoppa i lite vad som helst!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så är det :) Chia kan användas till mycket!

      Delete
  4. Hej Katarina.
    Mums de ser bra! Jag har köpt chai frön. Men inte har fått din ugn muffins ännu, men nu har jag ett recept mer för chai frön, tack. har en härlig vecka!
    Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt att du också köpt chiafrön, lycka till! Kram

      Delete
  5. sottochblandat.blogspot.se/November 20, 2012 at 10:19 AM

    Så härligt goda de ser ut! Jag har också köpt chia frön :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Roligt att du också köpt dessa superfrön:)

      Delete
  6. Gör aldrig egna hamburgerbröd... varför vet jag inte :) Låter gott och nyttigt med chia i, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är så enkelt att baka eget, så det skall du testa! Kram

      Delete
  7. What a wonderful way to add healthy chia to our diet, I'm going to try putting some in my bread! My son in law is a super healthy eater, he will appreciate this, thanks Katarina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, and they are so easy to use! Thanks!

      Delete
  8. Åhhh gahhh vill ha ser hur goda ut som heslt : ) du skulle ha ett café wow vad det skulle gå bra : )kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Ja, ett eget café skulle vara en dröm! Kram

      Delete
  9. You're always so good on making buns and I'd love to have this healthy bun for breakfast too.

    ReplyDelete
  10. Ja, sjukt snyggt! Jag kan verkligen baka, men lyckas sällan med konststycket att få helt släta och fina bullar. Gott, men inte alltid snyggt alltså.
    Imponerande!

    ReplyDelete
  11. De ser verkligen höga och fluffiga ut!

    ReplyDelete
  12. Vilka hamburgerbröd! De ser supergoda och lyxiga ut! Du har fått dem så perfekta:) Kan tänka mig hur goda de är. Kram

    ReplyDelete
  13. Vad härligt luftiga de är! De passar perfekt som hamburgerbröd!

    ReplyDelete
  14. Jag brukar också göra mina egna hamburgerbröd, dock aldrig prövat med dessa frön.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fröna tillför ingen smak, men gör bröden lite nyttigare :)

      Delete