This is a really delicious pasta dish with spinach and ricotta. I will be making it soon again, yummy!
Spenat och Ricotta Cannelloni
5 dl tomatsås
250 g färsk spenat
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
5 dl ricottaost
1 dl parmesanost, riven
1 tsk torkad oregano
1/4 tsk salt
1/4 tsk mald svartpeppar
1 äggula
15-20 kokt cannelloni pasta
mozzarella, riven
Värm ugnen till 180 °. Stek lök och vitlök i lite olja i en stekpanna. Tillsätt spenat och stek ett par minuter. Lägg spenatblandningen, ricotta, parmesan, oregano och äggulan i en skål och blanda med en stavmixer. Krydda efter smak. Häll lite tomatsås över botten av en ugnsform. Skeda eller spritsa fyllningen i varje cannelloni. Lägg dem i ugnsformen och häll på resterande tomatsås och riven mozzarella. Baka i 30 minuter.
Spinach and Ricotta Cannelloni
5 dl tomato sauce
250 g fresh spinach
1 onion, chopped
1 garlic clove, minced
5 dl ricotta cheese
1 dl parmesan cheese, grated
1 tsp dried oregano
1/4 tsp salt
1/4 tsp ground black pepper
1 egg yolk
15-20 cooked cannelloni pasta
mozzarella, grated
Preheat oven to 180°. Fry onion and garlic in a little oil in a skillet. Add the spinach and cook for a couple of minutes. Put the spinach mixture, ricotta, parmesan, oregano anf the egg yolk in a bowl and mix with a hand blender. Season to taste. Spread a liitle tomato sauce over bottom of a baking dish. Spoon or pipe the filling into each cannelloni. Put them in the baking dish and spread with remaining tomato sauce and grated mozzarella. Bake for 30 minutes.
34 Comments
I looove cannelloni, although I have only made it myself once. This looks like a beautiful recipe for it.
ReplyDeleteMe too :) Thanks!!
DeleteOj så gott! Kram!
ReplyDeleteVilken god pastarätt!! Den ska jag göra!!
ReplyDeleteTack och roligt om du vill testa!
DeleteJag gjorde något liknande i våras från Arlas receptfolder(som fortfarande inte kommit upp på bloggen). Detta ser jättegott ut vännen! Önskar dig en fin söndag, kram!
ReplyDeleteJa, den blev väldigt god! Ha en fin söndag du också Amy, kram!
DeleteFavoritfyllning till cannelloni! Står på listan att laga i en nära framtid.
ReplyDeleteHa en fin söndag!
Ja, det är en mycket god fyllning Tack det samma!
DeleteMmmmm, älskar spenat i kombination med pasta!
ReplyDeleteJa, det är en god kombo!
DeleteVilken smarrig fyllning till pastan. Den måste smaka ljuvlig för ostälskare:)
ReplyDeleteÖland är någon alldeles speciellt för mig och vi åker dit flera ggr under sommarmånaderna.
Önskar dig en bra start på veckan! Kram
Tack Helena! Ja, ost är så gott :) Kram
DeleteMums vad gott! Spenat & ricotta är ju ett riktigt höjdarpar! Jag brukar göra lasagne på spenat & ricotta, fast ibland blir det keso istället för ricotta - funkar finfint! Önskar dig en fin söndagskväll!
ReplyDeleteJa, visst är det ett bra par :) Ha en fin vecka!
Deletemmm älskar spenat så de skulle ja så gärna vilja äta till middag i dag
ReplyDeleteJa, det är gott och passar bra ihop med ricotta!
DeleteAh, kanske något att göra med den överblivna spenaten som ligger i frysen.
ReplyDeleteJa, det tycker jag :)
DeleteDet låter fantastiskt gott!
ReplyDeleteTack!!
DeleteSer gott ut!!
ReplyDeleteTack Emma!
DeleteMmm... den ser jättegod ut! Jag lagar så gott som aldrig något på ricotta eftersom mina killar inte tål mjölk, men detta såg så gott ut att jag har god lust att laga detta åt mig och mannen!
ReplyDeleteJag förstår att det inte blir det då barnen inte tål mjölk. Men kanske du och mannen testar det någon gång :)
DeleteRiktigt läskande bilder, det ser sååå gott ut!
ReplyDeleteKram Malin
Tack Malin! Kram
DeleteSer verkligen himmelskt gott ut! Ricotta och spenat med pasta låter riktigt mumsigt :) Kram
ReplyDeleteTack så mycket Eija! Kram
DeleteSounds like a winner to me. Ithink this could easily become prt of a regular rotation at my house.I love everything about it!
ReplyDeleteTotally delicious - love this filling, it sounds so tasty.
ReplyDeleteNyt maistuisi tuota annos, tai vaikka kaksikin.;) Tällaiset on lempiruokiani.
ReplyDeleteKiitos :)
DeleteHad never tasted this recipe before. It will be our new recipe in the kitchen for weekend. I would also love to add Corn to this and taste it. :)
ReplyDelete