Det här är en mycket god pastarätt, med spenat och ricotta. Jag kommer att göra den snart igen, mums!

This is a really delicious pasta dish with spinach and ricotta. I will be making it soon again, yummy!


Spenat och Ricotta Cannelloni

5 dl tomatsås
250 g färsk spenat
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
5 dl ricottaost
1 dl parmesanost, riven
1 tsk torkad oregano
1/4 tsk salt
1/4 tsk mald svartpeppar
1 äggula
15-20 kokt cannelloni pasta
mozzarella, riven

Värm ugnen till 180 °. Stek lök och vitlök i lite olja i en stekpanna. Tillsätt spenat och stek ett par minuter. Lägg spenatblandningen, ricotta, parmesan, oregano och äggulan i en skål och blanda med en stavmixer. Krydda efter smak. Häll lite tomatsås över botten av en ugnsform. Skeda eller spritsa fyllningen i varje cannelloni. Lägg dem i ugnsformen och häll på resterande tomatsås och riven mozzarella. Baka i 30 minuter.

 

Spinach and Ricotta Cannelloni

5 dl tomato sauce
250 g fresh spinach
1 onion, chopped
1 garlic clove, minced
5 dl ricotta cheese
1 dl parmesan cheese, grated
1 tsp dried oregano
1/4 tsp salt
1/4 tsp ground black pepper
1 egg yolk
15-20 cooked cannelloni pasta
mozzarella, grated

Preheat oven to 180°. Fry onion and garlic in a little oil in a skillet. Add the spinach and cook for a couple of minutes. Put the spinach mixture, ricotta, parmesan, oregano anf the egg yolk in a bowl and mix with a hand blender. Season to taste. Spread a liitle tomato sauce over bottom of a baking dish. Spoon or pipe the filling into each cannelloni. Put them in the baking dish and spread with remaining tomato sauce and grated mozzarella. Bake for 30 minutes.