Monday, July 9, 2012

Soy-Carrot Sauce

En matträtt man snabbt svänger ihop och god är den dessutom. Crème fraiche ger en krämig touch.

A dish that you can make easily and it's really good. The crème fraiche adds creaminess to the sauce.


Soja-Morotssås

1 lök
1-2 morot, skivad tunnt
2 dl sojakross, blötlagd
salt
svartpeppar
paprika
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
3 dl grönsaksbuljong
0,5-1 burk crème fraiche
2 tsk senap

Hacka lök och skiva morot. Värm en klick smör i en kastrull och fräs lök och morot. Tillsätt soyakrosset. Krydda med salt, peppar och paprika. Blanda i tomatpuré och strö över mjöl. Rör en minut och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt småkoka i 10-15 minuter. Tillsätt sedan crème fraiche. Smaka av med senap och kontrollera smak. Koka några minuter till.


Soy-Carrot Sauce

1 onion
1-2 carrots, thinly sliced
2 dl textured soy protein, soaked
salt
black pepper
paprika
2 tbsp tomato paste
2 tbsp plain flour
3 dl vegetable stock
0,5-1 jar of crème fraiche
2 tsp mustard

Chop the onion and slice the carrots. Heat a knob of butter in a saucepan and fry the onions and carrots. Add the soy and season with salt, pepper and paprika. Add the tomato paste and sprinkle with flour. Stir for a minute and then pour in the vegetable stock. Let boil gently for 10-15 minutes. Then add crème fraiche. Season with mustard, check the taste and cook a few minutes. 

24 comments:

  1. Det här var en spännande röra! Tack för tipset :)

    ReplyDelete
  2. Håller oxå med om att det lät spännande. tack för tipset!

    ReplyDelete
  3. Ibland tänker vi så lika. Jag brukar göra en liknande röra fast utan sojakrossen... :) Låter jättegott detta också, kram vännen!

    ReplyDelete
  4. Det här låter mycket gott. Kommer säkert att testa detta!

    ReplyDelete
  5. Never heard of carrot sauce before - You are so adventuresome with your cooking!

    ReplyDelete
  6. Sojakross, måste kolla upp var jag kan köpa det. Har ju sett det många gånger hos dig, och blivit väldigt nyfiken på det.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I Finland köpte jag av märket Soyappetit. Vet inte om det säljs i Sverige. Men kanske det påminner om sojafärs som hittas i frysdisken? Har aldrig testat det dock, så jag är inte säker.

      Delete
  7. Snabb, vegetarisk pasta är ju aldrig fel!

    ReplyDelete
  8. this is a cool idea very different

    ReplyDelete
  9. Healthier and more tempting sounding sauce. Very creative indeed.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Dewi and yes, it's really delicious!

      Delete
  10. Vad gott! Ännu något att bjuda vegandottern på. Hur är det hos er i Singapore? Har ni det varmt just nu eller är det regn som här? Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Här är det nog varmt och väldigt fuktigt! Lite regnskurar nu och då :) Kram

      Delete
  11. Lagade detta recept idag, jätte god!
    Åt den tillsammans med keso, broccoli och zucchinipasta, blev jätte smarrigt ihop! Smakar som en kryddig svamp sås/gryta :).
    Tack för receptet! ;)

    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Johanna! Så roligt att du testar mina recept, det värmer. Kram

      Delete