En matträtt man snabbt svänger ihop och god är den dessutom. Crème fraiche ger en krämig touch.

A dish that you can make easily and it's really good. The crème fraiche adds creaminess to the sauce.


Soja-Morotssås

1 lök
1-2 morot, skivad tunnt
2 dl sojakross, blötlagd
salt
svartpeppar
paprika
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
3 dl grönsaksbuljong
0,5-1 burk crème fraiche
2 tsk senap

Hacka lök och skiva morot. Värm en klick smör i en kastrull och fräs lök och morot. Tillsätt soyakrosset. Krydda med salt, peppar och paprika. Blanda i tomatpuré och strö över mjöl. Rör en minut och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt småkoka i 10-15 minuter. Tillsätt sedan crème fraiche. Smaka av med senap och kontrollera smak. Koka några minuter till.


Soy-Carrot Sauce

1 onion
1-2 carrots, thinly sliced
2 dl textured soy protein, soaked
salt
black pepper
paprika
2 tbsp tomato paste
2 tbsp plain flour
3 dl vegetable stock
0,5-1 jar of crème fraiche
2 tsp mustard

Chop the onion and slice the carrots. Heat a knob of butter in a saucepan and fry the onions and carrots. Add the soy and season with salt, pepper and paprika. Add the tomato paste and sprinkle with flour. Stir for a minute and then pour in the vegetable stock. Let boil gently for 10-15 minutes. Then add crème fraiche. Season with mustard, check the taste and cook a few minutes.