En matträtt man snabbt svänger ihop och god är den dessutom. Crème fraiche ger en krämig touch.
A dish that you can make easily and it's really good. The crème fraiche adds creaminess to the sauce.
Soja-Morotssås
1 lök
1-2 morot, skivad tunnt
2 dl sojakross, blötlagd
salt
svartpeppar
paprika
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
3 dl grönsaksbuljong
0,5-1 burk crème fraiche
2 tsk senap
Hacka lök och skiva morot. Värm en klick smör i en kastrull och fräs lök och morot. Tillsätt soyakrosset. Krydda med salt, peppar och paprika. Blanda i tomatpuré och strö över mjöl. Rör en minut och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt småkoka i 10-15 minuter. Tillsätt sedan crème fraiche. Smaka av med senap och kontrollera smak. Koka några minuter till.
Soy-Carrot Sauce
1 onion
1-2 carrots, thinly sliced
2 dl textured soy protein, soaked
salt
black pepper
paprika
2 tbsp tomato paste
2 tbsp plain flour
3 dl vegetable stock
0,5-1 jar of crème fraiche
2 tsp mustard
Chop the onion and slice the carrots. Heat a knob of butter in a saucepan and fry the onions and carrots. Add the soy and season with salt, pepper and paprika. Add the tomato paste and sprinkle with flour. Stir for a minute and then pour in the vegetable stock. Let boil gently for 10-15 minutes. Then add crème fraiche. Season with mustard, check the taste and cook a few minutes.
20 Comments
Det här var en spännande röra! Tack för tipset :)
ReplyDeleteRoligt om det gillas!
DeleteHåller oxå med om att det lät spännande. tack för tipset!
ReplyDeleteIbland tänker vi så lika. Jag brukar göra en liknande röra fast utan sojakrossen... :) Låter jättegott detta också, kram vännen!
ReplyDelete:) Tack vännen! Kram
DeleteDet här låter mycket gott. Kommer säkert att testa detta!
ReplyDeleteTack och roligt om du testar!
DeleteNever heard of carrot sauce before - You are so adventuresome with your cooking!
ReplyDeleteSojakross, måste kolla upp var jag kan köpa det. Har ju sett det många gånger hos dig, och blivit väldigt nyfiken på det.
ReplyDeleteI Finland köpte jag av märket Soyappetit. Vet inte om det säljs i Sverige. Men kanske det påminner om sojafärs som hittas i frysdisken? Har aldrig testat det dock, så jag är inte säker.
DeleteSnabb, vegetarisk pasta är ju aldrig fel!
ReplyDeleteNej, exakt!
Deletethis is a cool idea very different
ReplyDeleteHealthier and more tempting sounding sauce. Very creative indeed.
ReplyDeleteThanks Dewi and yes, it's really delicious!
DeleteVad gott! Ännu något att bjuda vegandottern på. Hur är det hos er i Singapore? Har ni det varmt just nu eller är det regn som här? Kram!
ReplyDeleteTack! Här är det nog varmt och väldigt fuktigt! Lite regnskurar nu och då :) Kram
DeleteJag älskar vegamat
ReplyDeleteLagade detta recept idag, jätte god!
ReplyDeleteÅt den tillsammans med keso, broccoli och zucchinipasta, blev jätte smarrigt ihop! Smakar som en kryddig svamp sås/gryta :).
Tack för receptet! ;)
Kram
Tack Johanna! Så roligt att du testar mina recept, det värmer. Kram
Delete