Istället för söta våfflor gjorde jag salta våfflor, som åts med goda röror. Mycket uppskattat! Jag använde mig av fullkornsmjöl och råggryn, men man kan förstås använda vetemjöl och havregryn också.

Instead of sweet waffles I made savory waffles, which were eaten with good dips. Much appreciated! I used whole wheat flour and rye oats, but you can of course use wheat flour and oatmeal as well.


Saltiga Våfflor
4st

1,5 dl fullkornsmjöl
0,5 dl råggryn
2 msk lsm-mix
0,5 msk bakpulver
1 dl riven ost
0,5 msk basilika
0,5 tsk salt
2 dl mjölk
0,5 dl grekisk yoghurt
1 ägg

Blanda ägg, mjölk, yoghurt och rör sedan ner resterande ingredienser. Låt stå 20 minuter. Grädda i våffeljärn. 


Savory Waffles
4 pc

1,5 dl wholemeal flour
0,5 dl rye oats
2 tbsp lsa-mix
0,5 tbsp baking powder
1 dl grated cheese
0,5 tbsp basil
0,5 tsp salt
2 dl milk
0,5 dl greek yoghurt
1 egg

Mix eggs, milk, yoghurt, then stir in remaining ingredients. Let stand 20 minutes. Bake in waffle iron.