Instead of sweet waffles I made savory waffles, which were eaten with good dips. Much appreciated! I used whole wheat flour and rye oats, but you can of course use wheat flour and oatmeal as well.
Saltiga Våfflor
4st
1,5 dl fullkornsmjöl
0,5 dl råggryn
2 msk lsm-mix
0,5 msk bakpulver
1 dl riven ost
0,5 msk basilika
0,5 tsk salt
2 dl mjölk
0,5 dl grekisk yoghurt
1 ägg
Blanda ägg, mjölk, yoghurt och rör sedan ner resterande ingredienser. Låt stå 20 minuter. Grädda i våffeljärn.
Savory Waffles
4 pc
1,5 dl wholemeal flour
0,5 dl rye oats
2 tbsp lsa-mix
0,5 tbsp baking powder
1 dl grated cheese
0,5 tbsp basil
0,5 tsp salt
2 dl milk
0,5 dl greek yoghurt
1 egg
Mix eggs, milk, yoghurt, then stir in remaining ingredients. Let stand 20 minutes. Bake in waffle iron.
31 Comments
Åh, väldigt läckra! Perfekta som en förrätt!
ReplyDeleteToppen. Våfflor får genast så många fler användningsområden med salt och lite mer fibrer i. Men vilket coolt våffeljärn du måste ha! Sådana våfflor hittade jag bara (i frysdisken) i USA.
ReplyDeleteDet är ett belgiskt våffeljärn jag har! Man får dem lite mer tjocka om man vill :)
DeleteDen ska jag komma ihåg!! :D
ReplyDeleteRoligt, tack!
Deleteåh spännande de ser ut.att man inte äter de oftare,blir ju definitivt mer nyttigare än den vanliga,med glass,o sylt
ReplyDeleteTack och ja lite nyttigare är de nog :)
Deleteverkar som perfekt sommarmat!
ReplyDeleteTack!
DeleteÄr det ett belgiskt våffelgärn? De ser jättegoda ut!
ReplyDeleteJa, det är det! Tack!
DeleteDe där vill jag prova, smaskens:)
ReplyDeleteJa, prova gärna :)
DeleteJag älskar lite mer matigare och salta våfflor. Det görs ofta i vårt hem, även om det kanske bara är jag som uppskattar dem :) Dessa ser så goda ut!
ReplyDeleteJa, visst är det gott! Tack Amy!
DeleteHar inte ens ett våffeljärn...! Men älskar våfflor, söta som salta, så det där är ju ett mysterium.
ReplyDeleteGillar våfflor av alla de slag. De här verkar supergoda och att de nog är nyttigare än söta våfflor, gör ju saken ännu bättre... :)
ReplyDeleteJa, de är så goda, både söta som saltiga :) Tack!
DeleteJag älskar fullkornsvåfflor med créme fraiche, rödlök, stenbitsrom och rökt lax. Mums! Dina ser jättegoda ut :)
ReplyDeleteTack och fullkornsvåfflor är toppen :)
DeleteDet var ju ett bra tips på en nyttigare variant av våfflor. Vad brukar du ha på dem?
ReplyDeleteHej! Tack! På dessa hade jag avokado-yoghurt dip och kikärtssalsa!
DeleteDet ser riktigt gott och fräsch ut. Jag brukar också laga lite grövre våfflor ibland, men har inte samma snygga järn som du.
ReplyDeleteTack!
DeleteDet där lät spännande! :)
ReplyDeleteDe ser riktigt goda ut. :-D
ReplyDeleteTack Erica!
DeleteDetta såg riktigt smaskigt ut :)!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteSer mycket, mycket gott ut, perfekt som förrätt! Och jag uppskattar att du använt råggryn, det låter matigt och fullkornigt ;)
ReplyDeleteHello, this weekend is good in support of me, as this point in time i am reading this impressive educational post here at my house.
ReplyDeleteFeel free to visit my homepage :: click here to visit them
Also see my webpage :: pay day cash loans