Saturday, July 21, 2012

Savory Waffles / Saltiga Våfflor

Istället för söta våfflor gjorde jag salta våfflor, som åts med goda röror. Mycket uppskattat! Jag använde mig av fullkornsmjöl och råggryn, men man kan förstås använda vetemjöl och havregryn också.

Instead of sweet waffles I made savory waffles, which were eaten with good dips. Much appreciated! I used whole wheat flour and rye oats, but you can of course use wheat flour and oatmeal as well.


Saltiga Våfflor
4st

1,5 dl fullkornsmjöl
0,5 dl råggryn
2 msk lsm-mix
0,5 msk bakpulver
1 dl riven ost
0,5 msk basilika
0,5 tsk salt
2 dl mjölk
0,5 dl grekisk yoghurt
1 ägg

Blanda ägg, mjölk, yoghurt och rör sedan ner resterande ingredienser. Låt stå 20 minuter. Grädda i våffeljärn. 


Savory Waffles
4 pc

1,5 dl wholemeal flour
0,5 dl rye oats
2 tbsp lsa-mix
0,5 tbsp baking powder
1 dl grated cheese
0,5 tbsp basil
0,5 tsp salt
2 dl milk
0,5 dl greek yoghurt
1 egg

Mix eggs, milk, yoghurt, then stir in remaining ingredients. Let stand 20 minutes. Bake in waffle iron.


35 comments:

  1. Åh, väldigt läckra! Perfekta som en förrätt!

    ReplyDelete
  2. Toppen. Våfflor får genast så många fler användningsområden med salt och lite mer fibrer i. Men vilket coolt våffeljärn du måste ha! Sådana våfflor hittade jag bara (i frysdisken) i USA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är ett belgiskt våffeljärn jag har! Man får dem lite mer tjocka om man vill :)

      Delete
  3. åh spännande de ser ut.att man inte äter de oftare,blir ju definitivt mer nyttigare än den vanliga,med glass,o sylt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och ja lite nyttigare är de nog :)

      Delete
  4. verkar som perfekt sommarmat!

    ReplyDelete
  5. Är det ett belgiskt våffelgärn? De ser jättegoda ut!

    ReplyDelete
  6. De där vill jag prova, smaskens:)

    ReplyDelete
  7. Jag älskar lite mer matigare och salta våfflor. Det görs ofta i vårt hem, även om det kanske bara är jag som uppskattar dem :) Dessa ser så goda ut!

    ReplyDelete
  8. Har inte ens ett våffeljärn...! Men älskar våfflor, söta som salta, så det där är ju ett mysterium.

    ReplyDelete
  9. Gillar våfflor av alla de slag. De här verkar supergoda och att de nog är nyttigare än söta våfflor, gör ju saken ännu bättre... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de är så goda, både söta som saltiga :) Tack!

      Delete
  10. Jag älskar fullkornsvåfflor med créme fraiche, rödlök, stenbitsrom och rökt lax. Mums! Dina ser jättegoda ut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och fullkornsvåfflor är toppen :)

      Delete
  11. Det var ju ett bra tips på en nyttigare variant av våfflor. Vad brukar du ha på dem?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej! Tack! På dessa hade jag avokado-yoghurt dip och kikärtssalsa!

      Delete
  12. Det ser riktigt gott och fräsch ut. Jag brukar också laga lite grövre våfflor ibland, men har inte samma snygga järn som du.

    ReplyDelete
  13. Det där lät spännande! :)

    ReplyDelete
  14. De ser riktigt goda ut. :-D

    ReplyDelete
  15. Detta såg riktigt smaskigt ut :)!

    ReplyDelete
  16. Ser mycket, mycket gott ut, perfekt som förrätt! Och jag uppskattar att du använt råggryn, det låter matigt och fullkornigt ;)

    ReplyDelete
  17. Hello, this weekend is good in support of me, as this point in time i am reading this impressive educational post here at my house.



    Feel free to visit my homepage :: click here to visit them
    Also see my webpage :: pay day cash loans

    ReplyDelete