After my first sourdough bread, I baked this bread with sunflower seeds and flax seed. Very good, too. Just follow this recipe and at the second fold add sunflower seeds and flax seeds. Otherwise follow the recipe for French Country bread.
Flax and Sunflower Bread
2,5 dl flax seeds
5 dl boiling water
2,5 dl sunflower seeds
1 recipe French Basic Country Bread
Before you mix the dough, put the flax seeds in a bowl and pour the boiling water over them. Let cool. The seeds will become gooey.
Preheat the oven to 200C. Spread half of the sunflower seeds evenly on a rimmed baking sheet. Bake the seeds for 10 minutes. Stir the seeds and continue to bake until well toasted, about 5 minutes. Let cool.
After giving the dough a second turn, add the flax seed mixture and toasted sunflower seeds to the dough and moisten with a little water. Use your hands to cut and squeeze the seeds into the dough.
Resume the bulk fermentation as directed.
After completing the final shaping, put remaining sunflower seeds on a plate. Roll the top of the loaf in the seeds. Transfer the loaf to bowl for final rise.
Lin och Solros Bröd
2,5 dl linfrön
5 dl kokande vatten
2,5 dl solrosfrön
1 recept Franskt Lantbröd
Innan du blandar degen, sätt linfrön i en skål och häll kokande vatten över dem. Låt svalna. Fröna blir kladdiga. Värm ugnen till 200C. Sprid hälften av solrosfrön jämnt på en plåt. Rosta fröna i 10 minuter. Rör om i fröna och fortsätt att rosta, cirka 5 minuter. Låt svalna.
Efter att du vikit degen en andra gång, tillsätt linfröblandningen och rostade solrosfrön i degen och fukta med lite vatten. Använd dina händer för att pressa fröna i degen. Återuppta jäsningen enligt anvisningarna för Franskt Lantbröd. Efter avslutad sista utformning, lägg resterande solrosfrön på en tallrik. Rulla brödet i fröna. Överför brödet till en skål för den slutliga jäsningen.
28 Comments
Oj så gott med både linfrön och solrosfrön i degen! Vackert blev det här brödet också.
ReplyDeleteTack Tove!
DeleteI can only imagine how beautiful it would be to eat a bread like that warm with a scraping of butter - yum!!
ReplyDeletevilket tjusigt bröd! Sjukt snyggt, och säkert precis lika gott <3
ReplyDeleteTack Alexandra! Ja, gott var det också :)
DeleteSer väldigt gott ut. Håller med om att det var vackert också. Nybakat bröd är nog oslagbart.
ReplyDeleteKram
A slice of this with a smear of good butter would be delightful. The bread looks wonderfully packed with flavor. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThank you so very much Mary! Have a great day too!
DeleteÅh, ser fantastiskt ut!! :)
ReplyDeleteVilken härlig skorpa du fått på brödet!
ReplyDeleteOtroligt vilket fint bröd du har bakat! Riktigt gott med frön på också, eloge till den fina skorpan på ytan av brödet. Inspiration :)
ReplyDeleteTack jätte mycket för dina fina ord!
DeleteFint bröd! Och vad kul att jag nu lärde mig vad linfrö heter på engelska, det som jag använder ganska ofta. Roligt ord var det också :)
ReplyDeleteTack och ja, ett roligt ord :)
Deleteåh de blev ett underbart bröd och smakar säkert helt gudomligt för de ser fantastiskt ut.
ReplyDeleteHåhå, så gott! Kul att jag fick lära mig att linfrö heter flax seeds ;o)
ReplyDeleteKram Malin
Tack och varsågod :) Kram
DeleteMmm, har du bakat brödet med din Kitchen Aid? Funderar på om jag ska våga mig på att använda min KA till brödbak...Kram duktiga du!
ReplyDeleteDet här brödet hat bakats för hand :) Men du kan bra använda KA till brödbak! Kram
DeleteJag måste verkligen provbaka något av alla dina goda bröd nu under semestern. Det ser ju fantastiskt ut! Kramar!
ReplyDeleteTack fina Erika, kram!
DeleteSer så himla gott ut yummie säger jag om nästan allt du lagar/bakar ;) Kram!
ReplyDeleteTack snälla, snälla du! Kram
DeleteTänk så vackert ett bröd kan vara. Det ser fantastiskt gott ut.
ReplyDeleteJa, vissa bröd blir så fina! Tack!
DeleteVad fina dem är! Och dem ser jättegoda ut oxå!!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteDetta bröd verkar helt fantastiskt!
ReplyDelete