Monday, July 2, 2012

Flax and Sunflower Bread

Efter mitt första surdegsbröd, bakade jag detta bröd med solrosfrön och linfrön. Mycket gott det också. Det är bara att följa detta recept och vid andra vikningen har man i solrosfrön och linfrön. Annars följer man receptet på Franskt Lantbröd.

After my first sourdough bread, I baked this bread with sunflower seeds and flax seed. Very good, too. Just follow this recipe and at the second fold add sunflower seeds and flax seeds. Otherwise follow the recipe for French Country bread.


Flax and Sunflower Bread

2,5 dl flax seeds
5 dl boiling water
2,5 dl sunflower seeds
1 recipe French Basic Country Bread

Before you mix the dough, put the flax seeds in a bowl and pour the boiling water over them. Let cool. The seeds will become gooey.
Preheat the oven to 200C. Spread half of the sunflower seeds evenly on a rimmed baking sheet. Bake the seeds for 10 minutes. Stir the seeds and continue to bake until well toasted, about 5 minutes. Let cool. 

After giving the dough a second turn, add the flax seed mixture and toasted sunflower seeds to the dough and moisten with a little water. Use your hands to cut and squeeze the seeds into the dough.

Resume the bulk fermentation as directed.
After completing the final shaping, put remaining sunflower seeds on a plate. Roll the top of the loaf in the seeds. Transfer the loaf to bowl for final rise.

 




Lin och Solros Bröd

2,5 dl linfrön
5 dl kokande vatten
2,5 dl solrosfrön
1 recept Franskt Lantbröd

Innan du blandar degen, sätt linfrön i en skål och häll kokande vatten över dem. Låt svalna. Fröna blir kladdiga. Värm ugnen till 200C. Sprid hälften av solrosfrön jämnt på en plåt. Rosta fröna i 10 minuter. Rör om i fröna och fortsätt att rosta, cirka 5 minuter. Låt svalna.

Efter att du vikit degen en andra gång, tillsätt linfröblandningen och rostade solrosfrön i degen och fukta med lite vatten. Använd dina händer för att pressa fröna i degen. Återuppta jäsningen enligt anvisningarna för Franskt Lantbröd. Efter avslutad sista utformning, lägg resterande solrosfrön på en tallrik. Rulla brödet i fröna. Överför brödet till en skål för den slutliga jäsningen.


33 comments:

  1. Oj så gott med både linfrön och solrosfrön i degen! Vackert blev det här brödet också.

    ReplyDelete
  2. I can only imagine how beautiful it would be to eat a bread like that warm with a scraping of butter - yum!!

    ReplyDelete
  3. vilket tjusigt bröd! Sjukt snyggt, och säkert precis lika gott <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Alexandra! Ja, gott var det också :)

      Delete
  4. Ser väldigt gott ut. Håller med om att det var vackert också. Nybakat bröd är nog oslagbart.
    Kram

    ReplyDelete
  5. A slice of this with a smear of good butter would be delightful. The bread looks wonderfully packed with flavor. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so very much Mary! Have a great day too!

      Delete
  6. Vilken härlig skorpa du fått på brödet!

    ReplyDelete
  7. Otroligt vilket fint bröd du har bakat! Riktigt gott med frön på också, eloge till den fina skorpan på ytan av brödet. Inspiration :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack jätte mycket för dina fina ord!

      Delete
  8. Fint bröd! Och vad kul att jag nu lärde mig vad linfrö heter på engelska, det som jag använder ganska ofta. Roligt ord var det också :)

    ReplyDelete
  9. åh de blev ett underbart bröd och smakar säkert helt gudomligt för de ser fantastiskt ut.

    ReplyDelete
  10. Håhå, så gott! Kul att jag fick lära mig att linfrö heter flax seeds ;o)

    Kram Malin

    ReplyDelete
  11. Mmm, har du bakat brödet med din Kitchen Aid? Funderar på om jag ska våga mig på att använda min KA till brödbak...Kram duktiga du!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det här brödet hat bakats för hand :) Men du kan bra använda KA till brödbak! Kram

      Delete
  12. Jag måste verkligen provbaka något av alla dina goda bröd nu under semestern. Det ser ju fantastiskt ut! Kramar!

    ReplyDelete
  13. Ser så himla gott ut yummie säger jag om nästan allt du lagar/bakar ;) Kram!

    ReplyDelete
  14. Tänk så vackert ett bröd kan vara. Det ser fantastiskt gott ut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, vissa bröd blir så fina! Tack!

      Delete
  15. Vad fina dem är! Och dem ser jättegoda ut oxå!!

    ReplyDelete
  16. Detta bröd verkar helt fantastiskt!

    ReplyDelete