Till bufféekalaset bakade jag också olika kex, bl.a. dessa havregryn-torkad frukt cookies. 

To the buffet party I also made various cookies, including these oatmeal-dried fruit cookies. 


Havregryn-Russin-Tranbär Cookies

2 dl mjöl
3 1/4 dl havregryn
75 g smör
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 msk ljus sirap
0,5 dl russin
1 dl tranbär
1/4 dl vatten

Blanda mjöl, havregryn, farinsocker, strösocker bakpulver, salt, smör till en smulig deg. Blanda därefter i sirap, russin, tranbär och vatten till en deg. Rulla degen till en rulle och lägg i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in kakorna i ugnen och sänk till 175 grader. Grädda kakorna i 10-15 minuter.


 

Oatmeal-Raisin-Cranberry Cookies

2 dl flour
3 1/4 dl oatmeal
75 g butter
0,5 dl brown sugar
0,5 dl sugar
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 tbsp suryp
0,5 dl raisins
1 dl dried cranberries
1/4 dl water

Mix flour, oatmeal, brown sugar, sugar, baking powder, salt, butter to a crumbly dough. Mix in syrup, raisins, cranberries and water to a dough. Roll dough into a roll and place in refrigerator for 30 minutes. Preheat oven to 200 degrees. Cut the dough into approximately 1 cm thick slices and put on a baking sheet with parchment paper. Place the cookies in the oven and reduce to 175 degrees. Bake the cookies for 10-15 minutes.