To the buffet party I also made various cookies, including these oatmeal-dried fruit cookies.
Havregryn-Russin-Tranbär Cookies
2 dl mjöl
3 1/4 dl havregryn
75 g smör
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 msk ljus sirap
0,5 dl russin
1 dl tranbär
1/4 dl vatten
Blanda mjöl, havregryn, farinsocker, strösocker bakpulver, salt, smör till en smulig deg. Blanda därefter i sirap, russin, tranbär och vatten till en deg. Rulla degen till en rulle och lägg i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in kakorna i ugnen och sänk till 175 grader. Grädda kakorna i 10-15 minuter.
Oatmeal-Raisin-Cranberry Cookies
2 dl flour
3 1/4 dl oatmeal
75 g butter
0,5 dl brown sugar
0,5 dl sugar
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 tbsp suryp
0,5 dl raisins
1 dl dried cranberries
1/4 dl water
Mix flour, oatmeal, brown sugar, sugar, baking powder, salt, butter to a crumbly dough. Mix in syrup, raisins, cranberries and water to a dough. Roll dough into a roll and place in refrigerator for 30 minutes. Preheat oven to 200 degrees. Cut the dough into approximately 1 cm thick slices and put on a baking sheet with parchment paper. Place the cookies in the oven and reduce to 175 degrees. Bake the cookies for 10-15 minutes.
16 Comments
Ser goda ut! Tycker om när det är havregryn och torkad frukt i kex.
ReplyDeleteTack så mycket! Havregrynen och de torkade frukterna ger ett trevligt tuggmotstånd!
DeleteJag älskar havrekakor med torkad frukt. Mums!
ReplyDeleteTack ;)
DeleteMin dotter ska arbeta på ett gårdscafé i sommar. Hon letar recept på bra kakor som är lite hållbara - de hinner inte baka småkakor varje dag, men dessa skulle nog kunna hålla ett par dagar (om de inte äter upp alla själva, hihi). Kram!
ReplyDeleteJa, de här håller nog bra! Kram
Deletesv: ja, det var det :) Detta såg också gott ut!
ReplyDeleteTack Lisa!
DeleteJa, jättefina och jag tycker också om tranbär och havregryn... mycket god kombination :D
ReplyDeleteÅh såna där kakor kan jag verkligen bli rå-sugen på! Vad gott, mycket tuggmotstånd med havregrynen och tranbär. Omnomnomnom.
ReplyDeleteJa, ibland vill man ha det där tuggmotståndet :)
DeleteWow!! Läckert!! Och tack för tipsen om fotografering nedan, verkligen användbart!!
ReplyDeleteTack Sara!
DeleteGud så goda, mums kram Diana
ReplyDeleteTack :) Kram
DeleteSer verkligen knaprigt supergoda ut, havre i kakor är alltid en fullträff :)
ReplyDelete