Monday, June 18, 2012

Oatmeal-Raisin-Cranberry Cookies

Till bufféekalaset bakade jag också olika kex, bl.a. dessa havregryn-torkad frukt cookies. 

To the buffet party I also made various cookies, including these oatmeal-dried fruit cookies. 


Havregryn-Russin-Tranbär Cookies

2 dl mjöl
3 1/4 dl havregryn
75 g smör
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 msk ljus sirap
0,5 dl russin
1 dl tranbär
1/4 dl vatten

Blanda mjöl, havregryn, farinsocker, strösocker bakpulver, salt, smör till en smulig deg. Blanda därefter i sirap, russin, tranbär och vatten till en deg. Rulla degen till en rulle och lägg i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in kakorna i ugnen och sänk till 175 grader. Grädda kakorna i 10-15 minuter.


 

Oatmeal-Raisin-Cranberry Cookies

2 dl flour
3 1/4 dl oatmeal
75 g butter
0,5 dl brown sugar
0,5 dl sugar
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 tbsp suryp
0,5 dl raisins
1 dl dried cranberries
1/4 dl water

Mix flour, oatmeal, brown sugar, sugar, baking powder, salt, butter to a crumbly dough. Mix in syrup, raisins, cranberries and water to a dough. Roll dough into a roll and place in refrigerator for 30 minutes. Preheat oven to 200 degrees. Cut the dough into approximately 1 cm thick slices and put on a baking sheet with parchment paper. Place the cookies in the oven and reduce to 175 degrees. Bake the cookies for 10-15 minutes.


18 comments:

  1. Ser goda ut! Tycker om när det är havregryn och torkad frukt i kex.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Havregrynen och de torkade frukterna ger ett trevligt tuggmotstånd!

      Delete
  2. Jag älskar havrekakor med torkad frukt. Mums!

    ReplyDelete
  3. Min dotter ska arbeta på ett gårdscafé i sommar. Hon letar recept på bra kakor som är lite hållbara - de hinner inte baka småkakor varje dag, men dessa skulle nog kunna hålla ett par dagar (om de inte äter upp alla själva, hihi). Kram!

    ReplyDelete
  4. sv: ja, det var det :) Detta såg också gott ut!

    ReplyDelete
  5. Ja, jättefina och jag tycker också om tranbär och havregryn... mycket god kombination :D

    ReplyDelete
  6. Åh såna där kakor kan jag verkligen bli rå-sugen på! Vad gott, mycket tuggmotstånd med havregrynen och tranbär. Omnomnomnom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ibland vill man ha det där tuggmotståndet :)

      Delete
  7. Wow!! Läckert!! Och tack för tipsen om fotografering nedan, verkligen användbart!!

    ReplyDelete
  8. Ser verkligen knaprigt supergoda ut, havre i kakor är alltid en fullträff :)

    ReplyDelete